Boekreview: Eet goed, dat doet je goed

Superfoods, health products, bio, vegan en ga zo maar even door. Je ziet het overal rondom je heen. Aansporing tot een gezonde leefstijl, is het een hype of gaan we onszelf steeds meer verdiepen in deze bewuste leefstijl? Ik denk het laatste en ik kan niet anders zeggen dat ik hier voor de volle 100% achtersta! Niet voor niets denk ik dan ook dat ik een mooie kans kreeg om bij de boekpresentatie van “Eet goed, dat doet je goed” in Antwerpen aanwezig mocht zijn en heel veel van de heerlijkheden mocht proeven. Alles aan dit boek klopt tot in elke detail en heel eerlijk, hij staat al meteen op nummer 1 op mijn favorieten lijstje. Niet alleen ben ik verliefd op dit boek ook maar voorgangers (o.a.) Ellemieke Vermolen, Pascale Naessens (24Kitchen) en andere talloze bekende fans (link) en dat met name de producten van Amanprana. Vandaag vertel ik je over dit boek wat boordevol heerlijke vegan recepten staat, leuke tips en bijzondere weetjes maar ook over het persoon achter dit boek. Boekreview: Eet goed, dat doet je goed

Eet goed, dat doet je goed Kookboek Ayurvedisch koken Amanprana boek Chantal Voets

Over schrijfster Chantal Voets

Wanneer is jouw interesse in voeding begonnen? Bij mij was het 15 jaar geleden, toen mijn darmproblemen, mijn astma, mijn allergieën en de concentratieproblemen van mijn dochter me richting biowinkel deden lopen. Dat die eerste stap zo’n positieve wending aan ons leven zou geven, had ik nooit gedacht. Na een jaar waren alle gezondheidsproblemen van de baan en was ik er rotsvast van overtuigd dat Hippocrates het bij het rechte eind had: voeding ís het beste medicijn. Ongelooflijk wat die ontdekking me al allemaal heeft gebracht en geleerd! Ik heb al mijn kennis en mijn beste recepten gebundeld in mijn 1ste kookboek, Eet goed, dat doet je goed. Hoe gezond & lekker koken met de juiste ingrediënten je leven kan veranderen! – Chantal Voets,

Eet goed, dat doet je goed Kookboek Ayurvedisch koken Amanprana boek Chantal Voets

Mijn beleving van het boek

Voor mij is het meteen een waardevol boek geworden. Niet alleen omdat er hele leuke en makkelijke gerechten in staan maar vooral veel goede tips en weetjes. Je merkt dat schrijfster Chantal zich al jaren behoorlijk verdiept heeft in voeding en weet waar ze over praat. Nu ben ik redelijk op de hoogte qua gezonde voeding en hier al lang mezelf in aan het verdiepen maar ik moet eerlijk toegeven, zelfs in dit boek worden feiten aangehaald die mij bijna doen jaw-droppen!

Ik kan mezelf best goed voorstellen dat er mensen zijn die graag willen beginnen met gezonder en beter eten. De vraag is dan, waar begin je? Je leest zo veel berichten over wat niet te eten of te doen maar wat dan wel? Het valt me dan op dat er gezegd wordt “ ja je kan niets meer eten tegenwoordig” en daardoor blijven mensen aan der vaste patroon en eetgedrag hangen. Dit boek is een redelijk wake-up-call, wat wel heel fijn is, er staat heel duidelijk en respectvol geschreven wat je dus wel kunt doen.

Eet goed, dat doet je goed Kookboek Ayurvedisch koken Amanprana boek Chantal Voets

Er staan hier handige en leuke recepten in, weliswaar vegan maar al begin je ?s 1 dag in de week geen vlees te eten en als je dat niet wilt, dan wordt er mooi omschreven hoe je in ieder geval een klein stapje in de juiste richting kunt zetten door bio-voedsel te eten en wat niet bio met je doet. Hoe je balans kunt vinden in je voedingspatroon. Hoe is het gesteld met je pH-waarde en wat kun je doen om dit in balans te houden. Veel mensen hebben te veel zuren in hun lichaam waardoor ze allerlei klachten kunnen krijgen (zelfs al denk je een gezonde leefstijl te hebben). Ik zal verder in dit bericht ook wat opvallende feitjes delen wat er in het boek staat.

Ook voor de meer bewuste en zeker complete vegan staat dit boek boordevol leuke en lekkere gerechten en weetjes. Zelfs DIY beautyrecepten! Ik had het genoegen enkele gerechten te proeven en ik likte mijn vingers erbij af! Werkelijk zalig en je mist totaal niets! Sterker nog, je smaakbeleving wordt echte op de juiste manier geprikkeld.

Chantal, brein achter dit boek en het merk Amanprana, gebruikt in de gerechten veel producten van deze mooie Amanprana-lijn, echter ben je een beginner, en met beginner bedoel ik mensen die echt nooit bewust zijn geweest van wat ze in het mondje stoppen en nu willen veranderen, is het in eerste instantie lastig om door heen te kijken. Je wilt beginnen met anders te eten maar om meteen de superfoods aan te schaffen is voor sommige een te grote stap. Er staat weliswaar een hele mooie uitleg in over de producten van Amanprana dus dan zeg ik wel, lees het complete boek (van voor tot achter) en voer het langzaamaan door, vindt je eigen balans, voor mij is dat het mooiste punt uit dit boek: balans!

De uitstraling van het boek vind ik echt super! Groot, vierkant en een mooie dikte. Ik kom uit de grafische industrie van oorsprong (nog steeds uiteraard) en voor mij is zo’n boek al een lust voor het oog. De zwarte binding aan de linkerkant en het papiersoort (inkt en papier zijn compleet bio en duurzaam) vind ik prachtig! Mooie foto’s en bij elk gerecht staan weer weetjes en tips zoals wat de ingrediënten met je lichaam doen. Veel mooie quotes zijn er in verwerkt. Net als de verschillende typen gerechten zoals bijvoorbeeld ayurvedische cake (die vond ik zalig!).

Ayurvedisch koken Amanprana boek Chantal Voets

Weetjes en feitjes

  • Wist je dat een appel, voordat ie in jouw winkelmandje belandt zo’n 50 keer bespoten wordt? In deze bestrijdingsmiddelen wordt dan ook een stof gebruikt die de hersenen van insecten verlammen waardoor ze der kaken niet meer kunnen bewegen en uiteindelijk sterven… ook jij krijgt dat dus binnen, ga even na wat het met jou doet.
  • Een leeuw slaapt 16 uur per dag om zijn (vlees)maaltijd te verteren. Vlees verteren vraagt veel energie van je lichaam. Minder vlees = meer energie.
  • Donkerbruin brood van de supermarkt is meestal gewoon wit brood wat gekleurd is met mout. Natuurlijk volkorenbrood ziet er echt niet zo donker uit.
  • Geraffineerde producten als bijvoorbeeld suiker, witte rijst en witte bloem (ook zouten en vetten die geraffineerd zijn) bevatten geen belangrijke voedingstoffen meer, dikmakers die lege calorieën bevatten en je energievoorraad leegroven.

Uiteraard zijn dit voorbeelden die je echt aan het denken zetten maar in het boek staan dus een tal van voorbeelden wat je wel kunt doen. Je hebt maar 1 lichaam, goed eten is wellicht wat duurder (voor mij niet overigens, ik ben doorgaans goedkoper uit) maar denk ’s na wat er tegenover staat?

Amanprana Chantal Voets

Een greep uit de producten-range van Amanprana

Zalige Ayurvedische cake met gedroogde vruchten

Ayurvedische cheescake Amanprana Matcha cake

Matcha cheesecake, heel bijzonder en een van de lekkerste cheescake’s die ik ooit op heb.

Ayurvedisch recept koken

Allerlei gerechtjes uit het boek, een bord vol zaligheden!

Kleurrijk en lekker!

Ik kan heel lang over het boek doorgaan maar eigenlijk hoop ik dat ik jou al een beetje hebt kunnen inspireren met dit artikel om ’s een kijkje in het boek te nemen en de site van Chantal te bezoeken. Voor leuke recepten kun je ook online kijken >>> chantalvoets.com.

Je kunt hier ook het boek en de producten van Amanprana bestellen. De prijs van dit boek is € 39,95

Ik heb met de Fokus van Amanprana een gezonde cake gemaakt, kijk hier voor het recept.

Trekt dit boek je aan en wat doe jij om een bewustere en duurzamere leefstijl toe te passen in je leven?

Liefs Heidi

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
1 + 12 =


CommentLuv badge