Recept: Notenbrownie met Bockbier

Recept: Notenbrownie met Bockbier

Onlangs was het weer de dag van het Bockbier, een populair donkerbruin biertje die je tegenkomt wanneer de blaadjes gaan vallen. Uiteraard is het heerlijk om van te genieten op een terrasje met het herfstzonnetje op je bolletje maar wat dacht je van om dit smaakvolle biertje in recepten te gebruiken? In een brownie kun je het geweldig verwerken en wordt het nog ‘s een extra luchtige lekkernij. Vandaag dus mijn recept: Notenbrownie met Bockbier

Recept: Notenbrownie met Bockbier

 

Zelf je gebak brownie maken is leuk en supersnel klaar! Lekker luchtig, smaakvol, dagenlang vers en lekker! Wat een heerlijke snoeperij waar je blij van wordt!

 

Wat heb je nodig:

Ik heb een kleine variant gemaakt, verdubbel de hoeveelheid voor een grotere variant.

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram roomboter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • kopje Bockbier
  • 30 gram (cashew)noten
  • snufje zout
  • boter om je schaal mee in te vetten, bloem om mee te bestuiven.

 

Aan de slag:

  1. Verwarm de over voor op 175 graden. Vet je bakvorm in en bestuif het met bloem.
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie in een (glazen) schaal, handig als je ze eerst in stukjes breekt. Voeg vervolgens de boter toe en roer regelmatig het geheel tot een mooie massa.
  3. Neem de schaal van je warmtebron en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor heen.
  4. Voeg de bloem, het bakpoeder en het snufje zout samen en roer door, voeg het daarna bij je chocolademengsel.
  5. Roer 1 voor 1 de eieren door het mengsel. Roer het rustig door elkaar, niet kloppen.
  6. Hak de nootjes in kleine stukjes en roer dit weer door je mengsel heen. Voeg dan het kopje Bockbier erdoor en roer het rustig. Het is nu iets vloeibaarder dan een normale brownie mix maar wees gerust, het komt goed!
  7. Schep je beslag in de bakvorm, strijk indien nodig nog wat glad. Zet de ovenschaal in het midden van je rooster en bak ‘m in 30-35 minuten af. Je brownie is ietwat smeuïg baar niet zo zwaar als een gewone brownie.
  8. Laat ‘m 30 minuten afkoelen en verwijder ‘m dan van je bakvorm. Nog even af laten koelen, in stukken snijden en smullen maar!

Tipje: zet een ovenschaal met een klein beetje water onder in je oven, dit kan breken voorkomen. 

Mijn brownie was nog 4-5 dagen lekker en vers! Mocht ie het redden dan kun je er dus lang plezier van hebben! Je proeft overigens geen nadrukkelijke biersmaak en je wordt er ook niet dronken van 😉

 

Weet jij nog leuke recepten met Bockbier?

Liefs Heidi

Geef een reactie

Solve : *
4 × 18 =


CommentLuv badge