DIY Kerststuk: modern met een classic twist

Wat is er nou leuker om voor de kerst je eigen bloemstuk te maken! Natuurlijk is zo onderhand iedereen wel druk met versieren, kerstcadeautjes inkopen en het boodschappenlijstje aan het maken maar een beetje extra creatief zijn is altijd een goed idee! Ik maak bij elk jaar wel een stuk en was dan voor deze ook weer lekker aan de slag gegaan… ok met een beetje gescheld ;-). Wil je langer plezier van het bloemstuk hebben, dan haal je de kerstballetjes weg en je hoeft alleen maar de bloemen te vervangen voor nieuwe. Ik heb het stap voor stap voor jullie op een rij gezet in deze DIY Kerststuk: modern met een classic twist

DIY Zelf maken Kerststuk Bloemstuk modern classic twist

Wat heb je nodig

 • whitewash verf
 • bakje en een halve schuurspons
 • takken
 • dennenappels
 • veren
 • hulsttakjes (of coniverentakjes)
 • rozen (of andere bloemen)
 • bloemenbuisjes
 • parels op een pin (of losse parels)
 • dik ijzerdraad
 • dun glimmend ijzerdraad of een lijmpistool

Aan de slag

Deze takken kun je vaak online maar ook in winkels (Intratuin of Action) vinden, je kunt ze dan naturel of frosted kopen. Ik had ze al liggen, helaas was de verf er al af en heb ik ze opnieuw in de whitewash gezet.

Je kunt dit heel gemakkelijk doen met een sponsje en verf. Vergeet niet de verf in een losbakje te doen omdat er nog weleens wat rommel van de takjes af kan komen.

Hetzelfde heb ik met de dennenappels gedaan, ik heb de spons in de verf gedoopt en de takken op en de takken op een deppende manier geverfd. De dennenappels alleen de topjes van blaadjes (of hoe dit ook mogen heten ;-)).

Ik ben er ‘s avonds aan begonnen en de volgende dag was alles goed droog. Normaal zal je het ook best in 1 dag kunnen doen gezien de whitewash best snel droogt.

Volgende stap, leg een lang stuk dik ijzerdraad uitgerold op je werkplek en leg daar vervolgens de takken op zoals je ze bij elkaar gebonden wilt hebben.. en ja hier moet je even geduld voor gaan hebben… draai het ijzerdraad eromheen en zet het vast. Daarna ga je het gehele stuk vast binden, zorg dat het goed vast zit. Wikkel ook het ijzerdraad tussen de takken door.

De dennenappels kun je vast zetten met het lijmpistool, maar ik heb hiervoor het dunne ijzerdraad genomen, omdat ik de takken vaker wil gebruiken. De dunne draad kun je gemakkelijk om de dennenappels heen wikkelen en vervolgens vast zetten.

Deze makkelijke buisjes waar je de bloem in kunt zetten, lekken gelukkig niet en kun je tussen het stuk gaan plaatsen. Ik heb ze deze keer niet ergens mee vast gezet want dan kan ik ze makkelijk eruit halen om water bij te vullen.

Ik heb ze tussen het stuk geschoven en de pinparel in het hartje van de roos gestoken. Je kunt ook een ijzerdraadje om een gewone parel draaien en er een soort stokje van maken.

DIY Zelf maken Kerststuk Bloemstuk modern classic twist
Opvullen van het stuk

In mijn tuin heb ik een hulstboom staan, je kunt dit ook zo kopen net als de veren (die van mij heb ik geraapt in het kippenhok van mijn ouders :-)). Veel tuincentra hebben dit soort benodigdheden vaak liggen.

Je vult als het ware het stuk op met de takjes en veertjes en werk zo de draden weg. Je kunt ‘m zo vol stoppen als je wilt uiteraard. Ik wilde graag nog wel iets van de takken zien. Tussendoor heb ik mini kerstballetjes gelegd.

Voilà, het stuk is af en ligt nu te pronken op de salontafel (mijn salontafel is van leer, het lijkt nu net alsof het op de bank ligt). Vervang je de bloemen dan kun je lang veel plezier van het stuk hebben.

Voor eventuele benodigdheden kun je ook ‘s kijken op deze site bloemschikwinkel.nl

Maak jij weleens zelf een bloemstuk of kerststuk? Liefs Heidi

In dit artikel leg ik je uit hoe je zelf een kerstkrans maakt.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 2.871 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. bychristiana dec 11, 2018 at 21:13

  Zo, lekker creatief bezig zeg! Ik vind het resultaat echt heel mooi geworden, het lijkt alsof je dit vaker gedaan hebt of je bent een natuurtalent;-) Ik heb zelf nog nooit zoiets gemaakt.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *