Heb jij al eens gehoord van de Cumelo meloen? Een frisse meloen die, naar mijn mening, overeenkomt met de frisheid en bite van een appel, en qua smaak ook overeen komt met een komkommer. Niet heel zoet (vandaar dat ik ook suiker gebruik in mijn recept) maar heel geschikt als je het wil gebruiken in een recept waar het frisse juist van toepassing is, wat dacht je bijvoorbeeld van een toast met blauwe aderkaas en de Cumelo meloen? Ik maakte er een frisse cocktail mee met vodka. Vandaag mijn recept, wat overigens ontzetten makkelijk is Recept: Cumelo Meloen Cocktail

Over de Cumelo meloen
Dit mooie frisse groene schatje wordt veel gebruikt in Italiรซ en draagt daar de naam “Barattiere”, het meest wordt het gebruikt in een salade, waar ie ook uitermate geschikt voor is, het is een streekproduct en wordt alleen in Italiรซ geteeld. Het seizoen van deze frisse bijzondere vrucht loopt van mei tot september en je houd ‘m het beste houdbaar bij 8-10 graden voor zo’n 10 dagen. De Cumelo is verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, o.a. Jumbo.
Wat heb je nodig voor de cocktail
- 1 Cumelo meloen
- 8 ijsblokjes
- 150 ml vodka
- optioneel: 2 eetlepels suiker

Aan de slag
- Verwijder de meloen van de pitjes en snijd in halve maantjes.
- Snijd de schil van de meloen af en doe alle ingrediรซnten in de blender.
- Voor de garnering is het wel zo leuk als je een klein half maantje meloen bewaard.
- Mixen maar en serveer in een cocktailglas.
- Zo makkelijk en heerlijk fris! Ideaal voor het warme weer en te serveren bij bijvoorbeeld de BBQ!
Ook lekker met dit weer: een frisse sangria met rum en ginger ale!
Heb jij al eens een Cumelo geproefd? Liefs Heidi
Deze Cumelo meloen zat in de Zomer foodybox, verkregen van Kroon op het Werk om te testen.