Zomerse Munt Margarita’s

Ik herinner mijn eerste Margarita nog zo goed… ruim 20 jaar geleden tijdens eerste reis door Amerika bezocht ik daar de stad San Diego… en daar in de “old town”, waar je je in een Mexicaans dorp waande, dronk ik daar die heerlijke cocktail. Of ik er nog een foto van heb is nog de vraag (wellicht leuk om een USA special op de blog te doen) maar dat mag de nostalgische Margarita-pret niet drukken. Vandaag een kleine twist op de klassieker, fris en zomers, ideaal voor een feestje in de tuin/balkon of bij de BBQ. Een Salsa muziekje op de achtergrond, los met die heupjes, en genieten maar! Bij deze mijn recept voor de Zomerse Munt Margarita’s

De Mexicaanse cocktail behoort oorspronkelijk tot de shortdrinks. De ingrediënten van de klassieke Margarita zijn tequila, triple sec en limoensap. Wie het recept oorspronkelijk heeft bedacht is nog steeds niet echt bekend, zo werd er gezegd dat het een nettere manier om tequila te drinken is. Er zijn vier “bedenkers” zo gezegd, één daarvan was Margaret Sames, een bareigenares in Acapulco (eind jaren 40) en zij gebruikte Cointreau als ingrediënt.

Wat heb je nodig

Voor 4 Margarita’s

 • 180 ml tequila
 • 180 ml verse limoensap (ong 6 limoenen), plus 1 extra limoen voor de rand van je glas te coaten
 • 120 ml Cointreau (sinaasappellikeur)
 • 60 ml agavesiroop
 • 8 takjes munt, plus 1 takje voor garnering
 • grof zeezout (ik gebruikte de “puur” van Zeeuwsche Zoute)
 • crushed ijs (je kunt ijsblokjes ook crushen in een blender of keukenmachine)
Zomerse Munt Margarita's, Recept Margarita's, Klassieke Margarita cocktail, Zomer cocktail, Hoe maak je een Margarita, Welke sterke drank zit er in een Margarita, Mexicaanse cocktail, Margarita ingrediënten, Margarita met Cointreau, Zeeuwsche Zoute, Beste zout voor Cocktail randje, Pure natuur zout, Grof zeezout, Rock Salt, Sierra Tequila, Welke tequila voor Margarita, Geschiedenis van de Margarita, Waar is de Margarita cocktail ontstaan. Zoete Margarita recept,

In plaats van suiker gebruik ik agavesiroop om ze iets zoeter te maken ( je kunt het door honing vervangen). Deze Margarita’s zijn niet te zoet en hebben een lekker pittige smaak van de grote hoeveelheid limoensap. De munt geeft net even dat kruidige en frisse smaakje aan je cocktails.

Aan de slag

 1. Rijg een limoenpartje rond de randen van 4 glazen of giet het sap in een schoteltje en doop de randen van de glazen hier in. Doe zout in een klein schoteltje en doop de randen in het zout om te coaten.
 2. Vul glazen met de crushed ijs.
 3. Kneus de munttakjes/blaadjes licht en stop ze in een kan/maatbeker of shaker.
 4. Giet de tequila, limoensap, Cointreau, agavesiroop in de kan en roer het door of shake het licht.
 5. Giet het mengsel gelijkmatig door een zeef (je hebt natuurlijk geen aparte zeef nodig als je een cocktailshaker gebruikt) in de voorbereide glazen en gooi de muntblaadjes weg.
 6. Garneer met extra takjes munt
Zomerse Munt Margarita's, Recept Margarita's, Klassieke Margarita cocktail, Zomer cocktail, Hoe maak je een Margarita, Welke sterke drank zit er in een Margarita, Mexicaanse cocktail, Margarita ingrediënten, Margarita met Cointreau, Zeeuwsche Zoute, Beste zout voor Cocktail randje, Pure natuur zout, Grof zeezout, Rock Salt, Sierra Tequila, Welke tequila voor Margarita, Geschiedenis van de Margarita, Waar is de Margarita cocktail ontstaan. Zoete Margarita recept,

Houd jij ook zo van Margarita cocktails? Liefs Heidi

Recept sangria abuelo rum ginger ale

Meer zomerse cocktails? Wat dacht je van een zelfgemaakte sangria.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 514 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *