Recept: Brie in bladerdeeg met Italiaanse ham

Gesmolten kaas of nog beter… gesmolten brie, magnifique! Daar kun je me voor wakker maken! Een recept wat je vaak in aardig wat varianten voorbij ziet komen, is brie verpakt in bladerdeeg. In zijn geheel óf in kleine hapjes met wat kruiden en chutney of honing, er is veel mogelijk. Ik verpakte de brie in 1 groot vel en stopte er nog wat lekkere Italiaanse hammetjes bij. Dat moment dat je ‘m open snijdt en die zachte goddelijke kaas eruit druipt… yum! Ideaal voor bij de kerstborrel en bij deze mijn recept: Brie in bladerdeeg met Italiaanse ham

Wat heb je nodig

  • 1 stuk brie (ik nam de ovale van President, die is heel lekker van smaak en leuk qua vorm)
  • 60 gram Italiaanse hamsoorten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel (of 2) agavesiroop of honing
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel room
  • Italiaanse kruiden

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en leg in een cirkel, ongeveer 5-7 cm van de rand, de Italiaanse hamsoorten.
  • Leg de brie midden in de cirkel.
  • Vouw de rand een eerste keer tot net een stukje over de ham en vouw vervolgens weer tot aan de brie.
  • Mix het eigeel met de room en bestrijk de randen met deze mix. Zo krijg je een heel mooie bruine korst.
  • Pluk wat blaadjes van de rozemarijn en strooi deze over je brie-pakketje, vervolg met je Italiaanse kruiden erover te strooien.
    Bak je brie in bladerdeeg af in 30 minuten.
  • Sprenkel de agavesiroop of honing erover, dit hoeft natuurlijk niet maar ik vind het net dat extratje even.

Serveren en genieten maar! Je kunt ‘m aansnijden in stukjes en de bladerdeeg in de warme brie dopen. Kortom, smullen… !

Ook lekker voor bij de kerstborrel of gewoon als heerlijke snack zijn deze makkelijke verse mini pizza’s. Het recept vind je hier.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *