Er gaat toch niets boven je zelf gemaakte lekkernijen toch? Ok die croissant van de bakker wellicht dan niet maar veelal wel. Als er iets is wat toch wel heel anders is qua smaak en structuur dan zijn het marshmallows. Zo zacht en zo “fluffy”! Is het moeilijk om te maken, nee dat niet maar je moet er even wat geduld voor hebben. Vaak wordt het gemaakt met glucosesiroop (of maรฏssiroop) ik maakte het met honing. Ik leg het stap voor stap uit. Zelf maken: Marshmallows met honing
Wat heb je nodig
2 eetlepels plantaardige olie voor het insmeren van de bakvorm (20x20 cm)
100 g poedersuiker voor het bedekken van de vorm en de marshmallows
12 g gelatine poeder (2 zakjes) of 6,5 gelatine blaadjes
300 g kristalsuiker
240 g honing (voor een basis marshmallow gebruik je glucosesiroop of maรฏssiroop)
240 ml water, verdeeld 1/2 voor gelatine en 1/2 voor suiker
¼ theelepel zout
een suikerthermometer
Ingrediรซnten
2 eetlepels plantaardige olie voor het insmeren van de bakvorm (20x20 cm)
100 g poedersuiker voor het bedekken van de vorm en de marshmallows
12 g gelatine poeder (2 zakjes) of 6,5 gelatine blaadjes
300 g kristalsuiker
240 g honing (voor een basis marshmallow gebruik je glucosesiroop of maรฏssiroop)
240 ml water, verdeeld 1/2 voor gelatine en 1/2 voor suiker
¼ theelepel zout
een suikerthermometer
Aanwijzingen
Aan de slag






- Vet je bakvorm me de olie in en bestuif daarna je bakvorm met poedersuiker.
- Voeg in de kom van een staande mixer of, wanneer je geen staand mixer gebruikt, een grote mengkom de helft van het water en de gelatine toe. Meng en zet opzij zodat het kan weken.
- Neem een grote pan en breng de honing, het zout, de andere helft van het water en de kristalsuiker op middelhoog vuur aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost.
- Plaats de suikerthermometer in de stroperige suiker/honingmengsel (zonder te roeren) totdat deze de zoete massa op 115 ยฐC is.
- Zet de kom met de gelatine onder de mixer en mix op lagen stand. Terwijl de mixer op lage snelheid draait, giet je langzaam het hete mengsel bij de gelatine. Verhoog geleidelijk de mixersnelheid naar hoog. Klop tot de marshmallow een zeer dikke massa is. Je weet dat het klaar is als het een dikke lint/sliert vormt.
- Doe de marshmallow in de bakvorm. Gebruik een spatel gebruiken om de marshmallow gelijkmatig te verdelen en de bovenkant glad te maken.
- Laat het minstens 4 uur onafgedekt op kamertemperatuur staan, het blijft plakkerig maar je zult merken dat het iets in zal drogen.
- Bestuif een snijplank met poedersuiker. Gebruik een spatel om de marshmallow voorzichtig van de zijkanten en bodem van de bakvorm los te maken. Leg de marshmallow op de snijplank en bestuif de bovenkant met banketbakkerssuiker.
- Snijd de marshmallow in het gewenste aantal stukjes en veeg met een keukenpapier het mes schoon en bestuif het tussen elke snede. Bestuif de gesneden zijkanten van marshmallows met poedersuiker zodat ze niet aan elkaar plakken.
- Je kunt er zo van genieten maar uiteraard zijn er een tal van mogelijkheden om in te verwerken! Bijvoorbeeld heerlijk in een kop warme chocolademelk of wat dacht je van tussen lekkere S’mores?


Ook lekker: deze Hawaรฏaanse zoete vegan kokospudding snacks Haupia. Makkelijk om te maken en ook nog eens gluten- en lactosevrij!
(Visited 42 times, 1 visits today)