7x Summerproof Beautytips

In de loop der jaren heb ik al heel wat fijne producten op het “beauty-gebied” uitgetest. Ik houd van duurzame en gezonde beauty zoals je wellicht weet en we willen er ook altijd goed en verzorgt uitzien. In de zomer doen we natuurlijk allemaal even extra ons best, we laten weer wat meer huid zien die we ook gaan blootstellen aan de zon. Kom maar door met die vitamine D en gezonde kleur! Een aantal van mijn reviews licht ik vandaag even uit maar ook producten waarbij het gepubliceerde artikel helaas verdwenen is, tijd om die ook nog even in het zonnetje te zetten. Ik neem je stap voor stap mee met deze 7x Summerproof Beautytips!

Stap voor stap routine

  • Voordat ik aan de “grote zomer schoonmaak” begin, leg ik altijd alles klaar. Goed voorbereid te werk gaan dus zodat je geen stap overslaat.
  • Voordat ik onder de douche stap en mijn haar was borstel ik het eerst droog. Het is altijd beter voor je haar om het te borstelen wanneer het droog is. Scheelt ook weer haartjes in de doucheput ;-).
  • Scrub je huid met een fijne scrub of handschoentjes. Zo verwijder je de dode huidcellen en wordt je mooier bruin (en behoud je het kleurtje langer). Exfolieer of scrub je gezicht ook lekker mee met een apart product. Ik vind het fijn om ook onder de douche te doen.
  • Scheer je lijf met een fijn en nieuwe scheermesje. Je kunt je huid scrubben voor het scheren maar ook een dag erna, dit uit voorzorg van ingegroeide haartjes.
  • Vervolgens een lekker maskertje. Door het scrubben en het warme water staan poriën meer open en neemt je huid de voedingstoffen beter op.
  • Alvast een lekker kleurtje? Een selftanner door je crème mengen zorgt voor net dat extra kleurtje.
  • Laatste stap, verzorgen maar! Een fijne body- en gezichtscrème, je nagels van je handen en voeten lakken met een zomerse tint. Een lichte zomers make-up en parfum als finishing touch en je bent summerproof!

Onderstaand een paar fijne producten en tools die je hierbij gaan helpen!

Anti-klit borstel

Summerproof tips, Beautytips, Summerproof body, Routine summerproof, Summerproof op vakantie, Tangle Teezer, Haarborstel,

Het is de perfecte anti-klit borstel, zelfs al heb je geen conditioner na het wassen in je haar gedaan, dan moet je er makkelijk doorheen kunnen kammen. Het is de perfecte borstels voor extensions en het allerbelangrijkste, hij beschadigd je haar niet! Klinkt ideaal toch! Het is ook zeer geschikt voor krullen of afro-haar; de Tangle Teezer.

Ik heb ‘m uiteraard uitgeprobeerd op zowel droog als nat haar en dan zonder gebruik van conditioner, het werkt idd super! Natuurlijk moet je je haar nog steeds van op 1 manier borstelen, dat is eerst de punten en dan langzaamaan, pluk voor pluk, naar de wortel. De unieke vormgeving en speciaal ontworpen flexibele tandjes zorgen ervoor dat je gemakkelijk door je haar komt en je haar niet beschadigd en zorgt er meteen voor dat je hoofdhuid gemasseerd wordt. 

Tip: Voordat je naar het strand of zwembad gaat, borstel je haar en smeer het met een haarlotion of crème in, zo blijft je haar beschermt.

Handige Beautytool

Foreo Luna Fofo review, Summerproof tips, Beautytips, Summerproof body, Routine summerproof, Summerproof op vakantie,

Het zonnetje is natuurlijk ontzettend goed voor je huid! Mijn huid is in de zomer altijd in haar beste conditie maar dat betekend wel dat ik goed moet hydrateren van binnen- en buitenuit. Goed reinigen hoort daarbij èn een leuke handige tool die mij daar bij helpt is dit (roze) vriendje.

Deze Foreo Luna Fofo gezichtsborstel ziet er niet alleen té schattig uit, hij is ook nog eens slim en zacht voor je huid! Ik hou van gadgets en dus ook als het gaat om gezichtsverzorging. Met zijn 2 “oogjes” meet ie je huid, welke correspondeert met een app en op een zachte manier geeft ie een goede reiniging. Een unieke gezichtsborstel die je stiekem erg graag op je wastafel wil hebben.

Mijn volledige review lees je hier terug.

Zuiverend goud op je gezicht

Summerproof tips, Beautytips, Summerproof body, Routine summerproof, Summerproof op vakantie, Masker Ahava, 24k Gold masker, Masker dode zee zout, Wanneer breng je een masker aan,

Een sparkly gouden masker bomvol goede ingrediënten! Leuk weetje, wist je dat de oude Egyptenaren puur goud aten vanwege de helende werking? Zodoende zijn ze het ook gaan dragen in de vorm van sieraden want je huid neemt letterlijk goud op. Hoe bijzonder is dit masker dan! Dubbel helend en zuiverend door de mineralen van de dode zee.

De 24K gouddeeltjes worden gecombineerd met natuurlijke minerale modder uit de dode zee om de huidtextuur te verfijnen. Hyaluronzuur in combinatie met de exclusieve Biosaccharide (Fucogel®) en Osmoter ™, de natuurlijke minerale samenstelling van de Dode Zee hydrateren de huid onmiddellijk. Dode Zee-algen, Dunaliella Salina, verzachten fijne lijntjes en rimpels, terwijl Niacanimide (vitamine B3) zorgt voor een egale teint. 

Ik testte deze “24K Gold mineral mud mask” uit en vertel je mijn bevindingen!  Ahava 24K gold masker

Goed gevoed huidje

Een fijn merk wat mijn gevoelige huid goed ontvangt zijn de producten van Biodermal. 2 producten die helaas niet meer op mijn blog te vinden zijn maar zeker een plaatsje waard zijn.

De P-CL-E crème spoort de huid aan om zelf weer in actie te komen. Dankzij de lichaamseigen werkstoffen en natuurlijke extracten wordt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid gestimuleerd.
Plantaardig Ceratonia-extract vormt een beschermend laagje op de huid. Hierdoor wordt de huid geholpen zichzelf te beschermen tegen externe invloeden en wordt haar natuurlijke weerstand versterkt.
Ook fijn: het kan zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden.

Waar ik zeker fan van ben zijn serums, ik heb die standaard aan mijn routine toegevoegd en deze geeft een echte boost. De combinatie van effectieve ingrediënten verfijnt de poriën, geeft een intensieve hydratatieboost, verbetert de huidbarrière en elasticiteit en verbetert de huidteint. Met niacinamide (vitamine B3) en hyaluronzuur. Voor een zachte, gladde huid die in balans is.

Sunkissed teint

Bronz’Express Magic Radiance Drops, Self tanner, goede zelf bruiner, Summerproof tips, Beautytips, Summerproof body, Routine summerproof, Summerproof op vakantie,

Misschien ben je net als ik fan van een self tanners en wil de dat lekkere zomerkleurtje simpelweg behouden, dan is de Bronz’Express Magic Radiance Drops iets voor jou.

Meng een paar druppels met een crème, serum of andere huidverzorging en masseer het licht in op de huid. Vermijd hierbij de haargrens en de wenkbrauwen. Was na gebruik de handen met koud water. 

Voor het gelaat worden 2 tot 3 druppels geadviseerd en voor het lichaam 5 tot 6 druppels. Gebruik het product het gehele jaar door voor een gewenste stralende teint. 

Zoete hemelse geuren

Summerproof tips, Beautytips, Summerproof body, Routine summerproof, Summerproof op vakantie, Lancome la vie et belle, Zomerparfum, welke parfum zomer,

Een echte klassieker inmiddels en een geur die ik echt geweldig vind voor de zomer; Lancome La Vie Est Belle. Alle varianten van deze geur vind ik zalig. Bloemig, fruitig en zoet. In de zomer is het zeker belangrijk dat je het niet op je huid sprayt. Dit kan vlekken geven echter ook op je kleding. Ik spray het in de lucht en loop er als ware doorheen. Op mijn kleding blijft de geur langer zitten. Ik ben wel van de pure parfums, beter voor je huid en ook qua ingrediënten echt puur (vrij van rommel om het zo maar te zeggen).

Tip: een leuke sjaal in haar of als armband waar je de parfum op sprayt en je ruikt altijd zalig!

Zomerse nagels

Review: PUPA SOS Nail Repair, Summerproof tips, Beautytips, Summerproof body, Routine summerproof, Summerproof op vakantie,

Als laatste in de reeks de nageltjes. Heerlijk verzorgen met een olie voor je nagelriemen, een fijne hand- voetcrème en natuurlijk even die (voeten)vijl er langs halen. Zomerse tintjes breng je aan met deze fijne lakken van Pupa en zeker een dikke tip is de nagellakremover van Pupa. In het begin had ik een soort haat/liefde verhouding maar nu zweer ik erbij! Het droogt je nagels niet uit en reinigt supergoed en de ingrediënten zijn ook nog eens top! Even laten inwerken en je nagellak schuift er zo vanaf.

Bekijk hier mijn gehele artikel van de Pupa nagellak en remover uit de SOS Nail Repair collectie.

Wat mag er van jou niet ontbreken uit jouw summerproof routine? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 449 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *