5 x Bijzondere kerstmarkten in Europa

Wanneer we aan kerstmarkten denken dat zien we de gezellige stalletjes voor ons met veel lichtjes en geurende glühwein en bockworst. Sommige onwijs bekend en sommige legendarisch neem bijvoorbeeld Düsseldorf, Aken en Londen. Al staat Londen zeker heel hoog op mijn lijstje maar ik heb een aantal prachtige kerstmarkten voor je verzameld die ook prachtig en sfeervol zijn maar lang niet zo bekend. 5 x Bijzondere kerstmarkten in Europa

De Advent in Zagreb (Kroatië) schijnt ook een heus sprookje te zijn, deze foto moest er stiekem dus wel tussen.

Dubrovnik

5 x Bijzondere kerstmarkten in Europa Kroatië Dubrovnik

In Kroatië pakken ze zeker uit met kerstmarkten! Van alles wat ik heb mogen lezen en zien staat deze zeker hoog in de must-see lijst, wat lijkt me dit geweldig! Romantisch en bijzonder lekker eten. De speciale site moet je gewoon even bekijken.

Dubrovnik staat bekend als een geweldige stedentrip bestemming en is voor velen een verrassing als de zomerdrukte is afgenomen en het Winter Festival van start gaat. De prachtige versierde oude binnenstad biedt bezoekers een veelzijdig programma vol cultuur, gastronomie, plezier, kunst en muziek. Op de gezellige kerstmarkt vind je originele handgemaakte geschenken en traditionele Kroatische kerstdesserts. Andere hoogtepunten zijn onder andere de Kabeljauwvisdagen, die een eerbetoon brengen aan de Kroatische wintertraditie van het eten van kabeljauw met Kerstmis, maar ook optredens en gratis concerten van het Dubrovniks Symfonie Orkest en de ceremoniële verlichting van de eerste adventskaars. De kleinsten kunnen genieten van kerstsprookjes in het Bursa theater en heerlijk schaatsen op de schaatsbaan. De eeuwenoude middeleeuwse architectuur in Dubrovnik is het perfecte decor voor het Winter Festival, waar gedurende de hele periode openlucht eet- en drinkgelegenheden, souvenirkraampjes, concerten en feestelijke evenementen te vinden zijn. 30 november 2019 tot 1 januari 2020.

Moers

5 x Bijzondere kerstmarkten in Europa Moers Duitsland

Duitsland is natuurlijk het land van de kerstmarkten. Ik heb er al diverse gezien maar welke zeker een aanrader moet zijn is de kerstmarkt in Moers. Heerlijk snoepen van al het lekkers en wanen in de geuren van glühwein, heerlijk! Moers is een uur rijden vanaf Nijmegen. Geen zin in de bekende steden als Düsseldorf (ok ook heel mooi), ga lekker naar Moers!

In de adventstijd ruikt de Kastellplatz in het centrum van Moers, een uur rijden vanaf Nijmegen, een maand lang naar glühwein, geroosterde amandelen en kaneel. Hier geniet je op de kerstmarkt van traditionele specialiteiten als Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) en Lebkuchen (kerstkoekjes). Ook is er een grote ijsbaan en een dagelijks wisselend podiumprogramma. Voor nog meer romantiek bezoek je het museum in slot Moers en het bijbehorende park in Engelse landschapsstijl. In het museum is een tentoonstelling te zien over prins Maurits van Oranje, die de stad in 1597 tijdens het Beleg van Meurs veroverde. 21 November t/m 22 December 2019.

Strasbourg

kerstmarkten Frankrijk Elzas Strasbourg
©Nis&For

Wat je niet zo snel zal verwachten maar als je eenmaal in de Elzas bent geweest dan weet je dat dit een heel ander stukje Frankrijk is. Lekker eten dat je er kan! Ik verwacht van een kerstmarkt dus helemaal traditionele lekkernijen. De lekkerste worst met sauerkraut en taarten yum!!

Het is ongetwijfeld de oudste kerstmarkt van Frankrijk! De sfeer die heerst in Straatsburg is dus uniek. Het is vooral in de late namiddag, net als de nacht valt, dat de magie begint, alsof de stad, zich plotseling bewust van de verdwijning van de krachten van de zon, de afwezigheid van de hitte en het licht compenseert met nieuwe ijver: etalages glanzen, decoraties twinkelen op de gevels, de geuren van kruiden en kaneel brengen herinneringen uit de kindertijd terug en kerstliedjes drijven weg uit de diepten van kerken. De kerstmarkt zelf strekt zich uit over vele straten en pleinen van het stadscentrum, met name Place Broglie en het Cathedral Square. Enkele honderden standhouders verleiden de wandelwagen met originele geschenken en traditionele ornamenten voor het versieren van de boom en de kerststal. Er zijn ook veel lekkernijen om van te smullen: snoep, glühwein, donuts… 22 november t/m 30 december 2019.

Bristol

5 x Bijzondere kerstmarkten in Europa Engeland Bristol

Bristol schijnt bekend te staat om zijn mooie kerstmarkt, volgens Groot Britannië staat het in de top 10. Ik hoor van velen dat Londen zo mooi moet zijn maar ik denk dat de meeste steden in GB al een sprookje zijn! Een plek die zeker op mijn lijstje staat!

Niet alleen in Bristol een hippe stad, ideaal voor een city trip. Ze hebben er ook nog eens een fantastische kerstmarkt, je kunt er dus op extra veel plekken gaan kerstshoppen. De markt wordt gehouden in Broadmead dat onderdeel is van het populaire Bristol Shopping Quarter. Perfect dus als je ook nog op zoek wilt naar een nieuwe outfit of de leukste Engelse winkels wilt bezoeken. De kerstmarkt staat bekend om de creatieve cadeau-ideetjes en het lekkere eten en drinken (vaak met een Duitse twist, denk: worsten, bier en glühwein). 29 november t/m 23 november 2019

Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen België

Uiteraard is Antwerpen zeker wel bekend maar voor mij moet ie op het lijstje. Duitsland is zo gemakkelijk maar Antwerpen is zeker een aanrader! Schaatsen langs de Schelde, en warme likeurdranken halen bij de kraampjes. Mij zul je er zeker gaan vinden binnenkort! En daarnaast kun je zo goed shoppen in Antwerp, mijn tip: wijk af van de Meir maar ga opzoek naar leuke straatjes en wijkjes in Antwerpen.

De kerstmarkt van Antwerpen heeft het allemaal. Ook heel leuk als uitje voor het hele gezin. Voor de kids is er een ijsbaan aangelegd. Schaatsen kunt u zelf meebrengen of ter plaatse huren. Het centrum van Antwerpen wordt omgetoverd in een grote kerstmarkt. Allemaal gezellige marktkraampjes vol met leuke kerstspulletjes, afgewisseld met stalletjes waar je van een heerlijk glaasje glühwein kunt genieten. Aan hapjes ontbreekt het ook zeker niet. Ideaal om ideetjes op te doen voor het kerstmenu. 7 december 2019 t/m 5 januari 2020

Ga jij nog een kerstmarkt bezoeken dit jaar? Liefs Heidi

(Visited 100 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
21 − 8 =


CommentLuv badge