#SundayFunday | Go Green

Vind jij het ook belangrijk om steeds meer op zoek te gaan naar nieuwe manieren om duurzamer te leven? Kiezen voor merken of bedrijven die hun steentje bijdragen aan een betere manier van produceren, verzenden, kweken, etc maar ook wat wijzelf kunnen doen. Stukje minder vlees of vis, bewuste keuzes maken qua voeding, wat we dragen en wat we op onze huid en haren smeren. Hoe is ons koopgedrag en letten we op onze persoonlijke afdruk als het gaat om food-waste, afval en de producten waar we onze tuin en huis behandelen. Deze SundayFunday staat dus helemaal in het teken van lekker groen, duurzaam en eco. Kortom: #SundayFunday | Go Green. Het past ook weer perfect in deze “bewustzijn maand” en heb weer allerlei moois verzameld!

Photocredits top: Tiemann, toeristenbureau Mecklenburg-Vorpommern

Ik ben echt een groot voorstander van duurzaam, biologisch en ecologisch. Ik heb jaren voor een kledingmerk gewerkt die dan ook bekend staat om haar duurzame voetprint. Omdat wij zo nodig 10 spijkerbroeken in de kast willen hebben ze aan de andere kant van de wereld geen schoon drinkwater. Schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, wasverzachters… je schrikt als je de ingrediรซntenlijst kijkt, dat adem je in en spoel je weg enne.. natuurlijke middelen maken vaak veel beter schoon ;-).

Wat dacht je van cosmetica, ze zeggen ook wel als je het niet kan eten waarom smeer je het dan wel op je huid? Het komt in je bloedbaan terecht. Eten wat uit een fabriek komt, niet meer te herleiden is naar echte voeding, eet de zon zeggen ze ook wel, dat is niets voor niets. Een onderwerp waar ik zo boeiend vind en dagelijks meer en meer over te weten kom. Dus ik geef dat graag een klein stukje aan jou mee ๐Ÿ™‚ uiteraard luchtig en leuk want het gaat om de Fabulous Lifestyle en we kijken naar wat we wel kunnen doen, a positive mind!

Meat-Free Mexicaans koken

Geen reis naar Mexico zelf maar wel een eetreis in je keuken met dit mooie kookboek vol verrukkelijke vega & vegan recepten. Fris, spicy & spannend, dat zijn de Mexicaanse flavours van Thomasina Miersโ€™ vega & vegan gerechten in Meat-Free Mexicaans. Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltacoโ€™s, empanadaโ€™s, gorditaโ€™s met gegrilde asperges en overheerlijke cocktails. Alle gerechten zijn een plezier om te bereiden, te eten, drinken en vooral om keer op keer opnieuw te maken.


โ€œFris, vurig en fun!โ€ volgens Yotam Ottolenghi
โ€œGroenterecepten die je bord in vuur & vlam zettenโ€ volgens Diana Henry
โ€œMeat-Free Mexican is het bewijs dat je absoluut geen vlees nodig hebt voor de spannende, tasty smaken uit de Mexicaanse keukenโ€ volgens Gordon Ramsay

De auteur van dit boek is Thomasina Miers, zij is kok, schrijver, tv- en radiopresentator. Ze won MasterChef, is mede-oprichter van Wahaca en schrijft voor The Guardian. Haar passie? Heerlijk eten en hoe dat een positieve impact op het leven en de wereld kan hebben.

Het kookboek verschijnt op 22 februari en heeft een verkoopprijs van โ‚ฌ32,50. Bekijk het inkijkexemplaar.

Een groenere stap richting de toekomst met Tamaris 

Tamaris werkt voortdurend aan hun doel om een zo groen mogelijke ‘schoenafdruk’ in onze wereld achter te laten. Het Duitse schoenenmerk heeft een vegan collectie van gerecycled polyester en leer van gecertificeerde leerfabrieken. Zo zet je samen met Tamaris een groenere stap naar de toekomst.

Responsible action begint met kleine dingen – bij ieder van ons en bij elke stap die we zetten. Het Duitse schoenenmerk vindt het belangrijk om zichzelf continu te verbeteren. Of het nu gaat om productontwerp of om de productieprocessen. Zo ontwerpt Tamaris haar schoenen digitaal met een animatieprogramma en zijn ze continu bezig met het ontwikkelen van innovatieve materialen: het BLOOMโ„ข algen-biomassa materiaal wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van de buitenzolen. 

Sustainable sneakers: Fashionable sneakers met neutral accenten. De luxe details zijn gemaakt van duurzame materialen.

Eco-hakken: De hakken (vegan) zijn perfect voor wanneer je een tikkeltje extra hoogte wilt. Kies voor de opvallende pumps voor een schitterende avond in stijl. Voor iets meer comfort draag je de laarsjes of Mary-Janes.

Duurzame laarzen: Een winterproof en edgy look? Ga dan voor onderstaande vegan laarzen. Chunky zolen met diverse kleuren geven je outfit een stoere uitstraling.

Op de site van Tamaris vind je de volledige vegan collectie.

Duurzaam reizen: Fietsen tussen Berlijn en Kopenhagen

Photocredits: outdoor-visions.com, toeristenbureau Mecklenburg-Vorpommern
Photocredits: outdoor-visions.com, toeristenbureau Mecklenburg-Vorpommern

Ee actieve vakantie gepland dit jaar? Wat dacht je van duurzaam reizen met de fiets? Start je “groene” reis met de trein en gebruik daarna de benenwagen om door de prachtige natuur te genieten van 2 prachtige steden.

Het blijft verrassen hoe snel je in de natuur belandt als je metropool Berlijn uitfietst. Deze tweewielerroute is 680 kilometer lang, waarvoor 16 dagen zijn uitgetrokken. Genoeg tijd om onderweg te genieten van bossen, meren en velden. Alleen al het traject door Mecklenburg-Vorpommern biedt 320 meertjes, beukenbossen, visarenden en roerdompen. Uitrusten kan op de veerboot over de Baltische Zee naar Denemarken. De doorlopende bewegwijzering zal klaar zijn voor het seizoen 2023

Voor meer info over de fietsroute, check de site.

Veganuary met Esse Skincare

Veganuary werd in 2014 in de UK in het leven geroepen om mensen aan te moedigen vegan producten te gebruiken in de maand januari. Veganisme is een van de meest effectieve keuzes die je kunt maken om het lijden van dieren en je ecologische voetafdruk te verminderen. Het ethische merk Esse Skincare ondersteunt dit initiatief en laat je deze maand een aantal producten en routines uit de basislijn zien.

Reinigen met Esse Cream Cleanser: Bij Esse is het beschermen van je huidmicrobioom key. Alle reinigingsproducten zijn daarom ultramild, waardoor gunstige microben en talg niet van je huid worden gestript tijdens het reinigen. De Cream Cleanser voor alle huidtypen schuimt niet (belangrijk!) en verwijdert vuil en make-up effectief. De formule bindt zich aan onzuiverheden en vuil waardoor deze gemakkelijk kunnen worden afgespoeld. De Cleanser is verrijkt met jojoba- en marula-olie die de huid hydrateren tijdens het reinigen. De Esse Cream Cleanser heeft een verkoopprijs van โ‚ฌ34,- (100ml).

Esse Deep Moisturiser: Gebruik een Esse moisturiser die past bij je huidconditie en de weersomstandigheden. In de winter gebruik je vaak een rijkere moisturiser dan in de zomer. Voor de normale huid is de Deep Moisturiser een fijne crรจme die geen vet op de huid achterlaat, maar de droge plekjes goed verzorgt. Deep Moisturiser hydrateert en houdt de huid in evenwicht. Prebiotica en probiotische extracten voeden het microbioom en versterken de barriรจrefunctie. De Esse Deep Moisturiser heeft een verkoopprijs van โ‚ฌ56,- (50ml)

Tipje: Doe een testje op www.esseskincare.nl om de moisturiser te vinden die bij jouw huid en wensen past. Esse Skincare is verkrijgbaar bij Esse Salons en hun webshops. Esse Skincare is een biologisch, duurzaam en natuurlijk huisdverzorgingsmerk.

Handboek voor diervriendelijk en natuurlijk tuinieren
een duurzame tuin

Uit Duits onderzoek is gebleken dat we in dertig jaar 76% van onze insecten zijn verloren. Terwijl insecten juist ontzettend nuttig zijn. Albert Vliegenthart leert je hoe je jouw tuin, terras of balkon kunt inrichten als een natuurlijke plek voor bijen, vlinders en andere insecten.Ons landschap versnippert, natuurgebieden liggen steeds verder van elkaar, waardoor soorten insecten niet meer kunnen uitwisselen. Bovendien gaat de natuurkwaliteit van natuurgebieden achteruit. Gelukkig kun je zelf een steentje bijdragen om dit te verbeteren.
 
Veel mensen denken dat โ€˜groenโ€™ moeilijk is en veel werk kost, maar het tegenovergestelde is waar. Tuinieren op een natuurlijke manier is juist veel minder werk. Door eenvoudige maatregelen en gebruik van de juiste planten zal het natuurleven in je eigen stukje groen snel toenemen. In Een duurzame tuin leer je alles over nuttige insecten en goede plantencombinaties en maak van jouw buitenruimte een diervriendelijk paradijs

Verkrijgbaar vanaf op 10 januari 2023, verkoopprijs: โ‚ฌ22,50. Bekijk het inkijkexemplaar.

Natuurlijk fris met Salt of the Earth deodorants

Ik ben al jaren geleden overgestapt naar andere deo’s. Waarom? De deodorant die je in de kast hebt staan zit mogelijk vol alcohol, parfum, sulfaten en parabenen. Deze kunnen de huid uitdrogen en ervoor zorgen dat klieren geprikkeld worden waardoor deze meer zweet gaan produceren. Er zit ook vaak aluminium in verwerkt en dat is niet heel erg goed voor je gezondheid. Ook nog eens gezien het feit dat in je oksels veel lymfeknopen zitten.

Anti-transpirant deodorant bevat eigenlijk aluminium, waardoor je niet gaat zweten. Dit blokkeert je poriรซn en houdt eigenlijk schadelijke gifstoffen vast in je lichaam. We zweten met een reden – het maakt
deel uit van het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam. Aangezien bij een nieuw jaar, nieuw voornemens horen, maak je met de overstap naar een vegan deodorant van Salt Of The Earth al een goed begin.

Het deodorant assortiment van Salt Of The Earth mag je naast duurzaam ook zeker divers noemen. Van deodorant sprays en sticks tot deodorant balsems, met een hervulbaar concept. De deodorants zijn o.a. verkrijgbaar bij Big Green Smile.

Koken en bakken zonder Teflon

De groene webshop PuurMieke.nl biedt veel mooie producten aan als het gaat op voeding en verzorging maar ook op keukengerei รฉn bijzondere “groen” pannen van het Italiaanse merk Natura Induction. Ik ben nu รฉรฉn van de pannen an het testen en het bevalt me erg goed! Enne ik mag er binnenkort ook 1 gaan weggeven zo stay tuned ;-).

Ooit gehoord van pannen gemaakt met plantaardige ingrediรซnten? Dit is de eerste, 100% gerecyclede, “groene” koekenpan met een anti-kleeflaag gemaakt van plantenextracten. De Italiaanse producent TVS Cookware heeft het voor elkaar gekregen om onze (bak)wereld iets groener te maken. De panbody, maar ook de houtlook greep is gemaakt van gerecycled materiaal. De pannen zijn volledig vrij van nikkel, zware metalen en ze zijn ook nog eens 100% gerecycled.

Het gebruikersoppervlak van deze pan is vrij van deze twee schadelijke stoffen, waardoor je je voedsel veilig kunt bereiden. De pan is gemaakt van gerecycled aluminium met daarop 5 lagen groene “VegeTek” coating met plantaardige ingrediรซnten.

Geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor de toekomstige โ€œgroeneโ€ elektrische, keramische, inductie kookplaten en gas (kleine uitzondering voor de ovenschaal, deze is niet geschikt voor inductie). De anti-aanbak eigenschappen zijn uitmuntend te noemen en weer schoon in een handomdraai.

De pannen worden geproduceerd in Italiรซ en met milieuvriendelijke vrachtwagens naar Nederland gebracht. Koop jij dus zo’n gave pan, dan laat je maar een kleine voetprint achter.

Kijk voor meer informatie en het assortiment op de site van PuurMieke.nl.

Groen scheren met duurzame Greenblade scheermesjes

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met scheermesjes. Ik moet altijd oppassen met mijn huid en ook met scheren. Nu heb ik een poosje terug dit concept ontdekt en ik kan al niet meer zonder. Ik was in eerste instantie even sceptisch, ik ben messen en scheren gewend vanuit het kappersvak maar op de een of andere manier vond ik deze eng (en ze bleven toch stiekem ook liggen in mijn badkamer). Totdat ik ze ging gebruiken, echt een super systeem! Ze scheren zo goed en de gedachte erachter is ook echt geweldig! Weg plastic! Er komt nog een aparte review van hier op de blog.

In de zomer van 2021 heeft Marnix Reijntjes Green Blade opgericht. Het doel van Green Blade is om mensen ervan bewust te maken dat er alternatieven zijn voor de plastic producten die ze dagelijks gebruiken. Marnix gelooft dat het recyclen van plastic niet de kant is die we op moeten gaan. We moeten het probleem bij de basis aanpakken en voor zo veel mogelijk producten stoppen met het gebruiken van plastic. Hoe meer mensen zich hiervan bewust worden, hoe beter.

De Green Blade gebruikt verwisselbare mesjes die je dubbelzijdig kunt gebruiken: roestvrijstalen scheermesjes. De mesjes zijn met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen waardoor ze extra lang scherp blijven. Het scheermes zelf is gemaakt van messing. Messing is bestand tegen langdurig gebruik en is perfect om eindeloos te worden gerecycled. 90% van het messing dat ooit is gemaakt is nog steeds in gebruik. Messing is oneindig recyclebaar, wat betekent dat het zijn kwaliteit niet verliest wanneer het wordt gerecycled, in tegenstelling tot plastic. Daarom is het gebruik van messing een โ€‹โ€‹veel duurzamer alternatief voor plastic. Kijk voor meer informatie op de site van Green Blade.

Ben jij ook voorstander van bewuster en duurzamer leven? Liefs Heidi

Reizen naar Canada, Citytrip Ottwawa, Citytrip Quebec, Mooiste steden van Canada, Leren manifesteren, Boek oer manifesteren, Vakantiebeurs 2023, Haarolie Aveda, Scalp therapy aveda, Haaroliรซn, Hoe gebruik je haarolie, Gezonde shakes, Nupo gezond afvallen, Welke shake om af te vallen, Gezonde dieetshakes,

Vorige editie van #SundayFunday gemist? Je leest ‘m hier terug (oja voor deze keer was ie wel op de maandag maar dat mag de pret niet drukken ;-)).

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *