Review: L’Occitane Pivoine lijn

Roze en rozengeur… heerlijk! Een van mijn favoriete merken L’Occitane weet hoe ze de zintuigen van de vrouw moeten prikkelen, dat doen ze dus ook heel goed met deze pink/nude L’Occitane Pivoine Sublime- en Flora producten. Ik heb ze stiekem al even in gebruik want deze lijn is al even uit maar hoog tijd dus dat ik over deze juweeltjes ga vertellen. Vandaag laat ik je 3 items uit de collectie zien, kijk je mee? Review: L’Occitane Pivoine lijn

Sluit voor even je ogen.. beeld je dan in dat je verwarmd wordt door het zonnetje en door een Franse tuin loopt… de zoete en sterk bloemige geur van Pioenroos komt op je af… hoe lekker is dat? Dat moet je je dus voorstellen bij deze geuren. Fijne voedende producten met stuk voor stuk hun eigen heerlijke bloemige geur. Ik kreeg deze 3 producten om te testen en later een heerlijke dagcrème maar deze ga ik nog apart reviewen.

Pivoine Tinted Beauty Lip Balm Nude

review L’Occitane Pivoine lijn Rozen Sublime- en Flora producten lipbalm

Een prachtige roze metalen huls verstopt deze getinte lippenbalsem. Het geeft een hele subtiele rood/roze kleur af. Wat dus een licht nude effect geeft.

Er zit een factor 25 in die je lippen beschermd tegen de invloeden van de zon. Actieve ingrediënten zijn de zonnebeschermers. Verder kom ik ingrediënten tegen als Shea boter, bijenwas, Pioenroos extract, parfum, hyarulonzuur, linalool en limonene van natuurlijke oorsprong.

L'occitane pivoine review lipbalm swatch

Wat ik wel jammer vind is het synthetische wax bevat. Het hydrateert mijn lippen erg goed, dit ook door de fijne ingrediënten de aanwezig zijn en geeft een prachtige kleur op mijn lippen als ik even geen gloss of lipstick wil gebruiken. Deze lip balm kost € 16,00 voor 4 gram.

Pivoine Flora Body Lotion

L'occitane pivoine review flora body lotion

De verpakking is zo mooi en ook erg makkelijk in gebruik. Een fijne dop die hygiënisch en gemakkelijk te reinigen is. Deze body lotion ruikt het sterkste van allen. Het smeert fijn, is ietwat dun waardoor het ook gemakkelijk uitsmeert en trekt snel in. Het laat voor een behoorlijk tijdje een heerlijke bloemengeur achter. Ik kan me wel voorstellen dat je dit teveel van het goed vind maar aan de andere kant heb je nagenoeg geen parfum nodig, de lotion doet zijn werk. Mijn huid voelt zacht en glad aan.

Ik kom fijne ingrediënten tegen als glycerine, zonnebloempit olie, shea boter, pioenroos extract, limonene en linalool. Ook hier weer van natuurlijke oorsprong.

L'occitane pivoine review flora body lotion

Helaas wel siliconen (mocht je dit vervelend vinden) en alcohol deels natuurlijk, deels synthetisch.

Deze mooie verpakking à 250 ml is op de website van L’Occitane helaas niet los te koop maar wel in een kleine verpakking à 75 ml voor € 8,50. Je doet er erg lang mee, dat scheelt wel weer.

Pivoine Skin Tone Perfecting CC Cream Light

 review L’Occitane Pivoine lijn Rozen Sublime- en Flora producten Perfecting CC Cream Light

Als je een lichte basis make-up wilt aanbrengen die toch de oneffenheden egaliseert dan is dit een erg fijn product. Het heeft een factor 20 wat je huid beschermd tegen invloeden van de zon en bevat CC pigment.

Het grappige vind ik dat wanneer je de crème aanbrengt het wit is en daarna pas zich aanpast aan je huid. Ik heb een redelijk lichte huid en voor mij is deze perfect. Ik ben echter wel benieuwd wat er gebeurd als je een donkerder huid hebt of het nog steeds zo mooi aanpast. De CC cream bevat oplichtende parelmoer wat ook weer dat frisse effect geeft.

L'occitane pivoine review cc cream light

Je hebt weinig nodig om je huid te al te egaliseren. Ik gebruik ‘m ook weleens onder mijn gewone foundation om deze nog mooier te laten dekken of ik meng ‘m met mijn foundation. Het matteert licht en ruikt ook weer heel licht naar die bloemengeur. 

Ik zie ingrediënten voorbij komen als pioenroos extract, zinkwit en maïszetmeel van natuurlijke oorsprong.

Helaas wel siliconen maar dat zorgt ervoor dat je huid zijn vocht behoud en voor een gladdere structuur. Ik blijf dit een lastig punt vinden, is het ok of is het niet ok. Ik ben er zelf niet echt een voorstander van maar ik zorg dan altijd wel dat ik extra goed mijn huid ’s avonds reinig.

L'occitane pivoine review cc cream light

Je ziet het effect best goed, het matteert dus iets en egaliseert. Voor mijn couperose en oneffenheden is het misschien niet dekkend genoeg maar goed genoeg wanneer ik geen belangrijke afspraken buiten de deur heb of gewoon ’s een lichte make-up overdag wil dragen.

Deze CC cream à 30 ml is verkrijgbaar voor € 27,00 in 2 kleuren.

review L’Occitane Pivoine lijn Rozen Sublime- en Flora producten

Wil je meer weten van deze Pivoine producten (de lijn is behoorlijk uitgebreid), neem dan een kijkje op de site (NL en België) van L’Occitane en Provence, of in de winkels/shop-in-shop boutiques.

L’Occitane zet zich in voor de mens, duurzaamheid en het milieu. Er wordt niet op dieren getest.

Baddertip: de heerlijke badolie van L’Occitane!

Heb jij weleens iets getest van deze L”Occitane Pivoine-lijn?

Liefs Heidi

(Visited 7.055 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *