Interieurinspiratie: lampentrends

Met deze tijd van het jaar vind ik veel sfeerverlichting zo gezellig staan! Het wordt pas laat licht en vroeg donker, dan wil je dat het toch gezellig is in huis. Ik geloof dat ik niet genoeg sfeermakers in huis kan hebben maar ergens heb ik altijd moeite om mooie lampen te vinden die helemaal naar mijn zin zijn. En daar was een winkel die bijna een walhalla aan lampen en inspiratie op interieur is, is; directlampen.nl. Deze frisse online store mag dan ook zeker even “uitgelicht” worden hier op mijn blog! Interieurinspiratie: lampentrends

Een grote wens van mij was nog eens een vloerlamp in huis. Een die dient als sfeerverlichting maar ook functioneel als leeslamp kan worden ingezet. Ik koos voor een stoere grijze betonlook vloerlamp die volledig past in mijn interieur. Als je me al even volgt dan weet je dat ik steeds meer combineer in huis met verschillende stijlen als retro/vintage, industrieel, bohemian en tijdloos.

Interieur-inspiratie lampen trends directlampen.nl stolplamp marmer

Goud, zwart, koper, staal, betonlook, marmer en rotan, dat zijn voor mij duidelijk de trends. Ik ben helemaal dol op stolplampen, ik vind ze zo tof! Je ziet sowieso al een tijdje de stolp met mooie accessoires in het interieur en ik denk dat daar de lamp ook op is geïnspireerd. Een ondergrond van hout, betonlook, metaal of marmer (zoals die van mij) met gekleurd glas, wat compleet bij het hedendaagse plaatje past. Stoere materialen en toch heel geschikt voor bijna elk interieur.

Wat je in dezelfde materialen en stijl ziet is de draadlamp met een industriële look maar ook weer ietwat landelijk.

Niet alleen de stolplamp maar ook de tafellamp zie je veel in een stoer jasje gestoken. Net als de wandlamp, lekker industrieel met vintage/retro accessoires.

Wat ook een opvallende trends is is dat de lichtbron (lamp) zelf gezien mag worden. Verschillende vormen en kleuren van glas maar net als het speciale led draad wat verschillende vormen heeft. Wat ik wel als tip geef, is dat je een niet te sterke wattage neemt, anders is het te fel en zie je de mooie gloei van de lamp niet meer.

Op de Pinterst pagina van Directlampen kun je je hart nog even verder ophalen met interieur- en lampeninspiratie.

Zoveel verschillende lampen en of het nou tijdloos, klassiek of helemaal volgens de hedendaagse trend is, je hebt keuze uit honderden lampen voor binnen- en buiten voor elke portemonnee (ook niet geheel onbelangrijk). Meer info vind je op de site van directlampen.nl.

Welke lampentrend vind jij het leukste? Liefs Heidi

Dit artikel bevat toegezonden producten t.b.v een review. Voor meer info zie mijn disclaimer.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 138 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Rachel jan 14, 2020 at 13:24

    Hout en industrieel komen vooral terug in ons huis, al vond ik verlichting echt nog een moeilijke klus..

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *