Hondenpost: Julius-K9

Eigenlijk schrijf ik heel weinig over items over huisdieren, terwijl ik dol ben op mijn trouwe viervoeter en haar ontzettend veel fotografeer. Zeker een onderwerp wat heel goed in de lifestyle past en uiteraard bij mij. Ik ben opgegroeid met honden (meer dieren overigens) en ik kan een leven zonder zo’n schattig trouw beestje niet meer voorstellen. Nu ik in een stad als Antwerpen woon, wat overigens echt een hondenstad is, is het heel belangrijk om je hond goed te beschermen tegen de drukte van zo’n stad. De ontdekking en uitkomst wat ik deed is een tuigje. Ik vertel je graag meer over het niet voor niets populaire merk Julius-K9! Hondenpost: Julius-K9

Sophie is een jachthond en dat merk je vooral als je met haar wandelt. Ze trekt met een gewone halsband en rent op haar prooi af. Alles wat té snel gaat zoals een tram, scooter of elektrische step blaft ze naar en wil ze naartoe rennen. We zeggen weleens voor de grap “moet je de bus halen?”, zo erg trok ze altijd en gaf de laatste tijd echt een ruk als ze een bepaalde kant op wilde. Sinds ik het hondentuigje ontdekte is dat verleden tijd. Ze wandelt veel rustiger, trekt amper nog en is nog vrolijker buiten. Na een dag was ze al gewend en merkte je dat ze écht blij was.

Een normale band schuurt ook rondom haar nek, je ziet dat ook goed. Een tuigje is veel zachter en irriteert nergens. Ik snap nu ook waarom zoveel hondenbezitters zo’n tuigje voor hun hond hebben. De Julius-K9 is makkelijk te bevestigen ook. Ik heb andere tuigjes die veel lastiger zijn, waar ze bijvoorbeeld ook in moet stappen en dat begrijpt deze dame nog steeds niet. Je schuift deze over haar hoofd en klikt het rondom haar buikje vast. Riem vastmaken en stappen maar!

Julius K9, hondentuig, tuigje hond

Toen ik dit dit merk voor het eerst ontdekte dacht ik altijd “ow kijk nou, die hond heet Julius, wat leuk om dat op je tuigje te hebben”. Na de zoveelste hond met die naam ontdekt te hebben kwam ik erachter dat dat de naam van het merk is (tjsaa blond moment), eigenlijk door hier in de stad te lopen zag ik dat je ‘m kon personaliseren met de naam van je hond erop, zo leuk! Overal waar ik nu ga zie ik mensen met een glimlach kijken naar Sophie (ze heeft een hoog schattigheid-gehalte) en dat werd nog meer sinds ze haar naam op der tuigje heeft staan.

Normaal staat de naam Julius-K9 op de zijkant maar door heel eenvoudig de naam-tag (van klittenband) eraf te halen, kleef je jouw persoonlijke tag er op.

Ook heel fijn, er zitten reflecterende stripes op het tuigje, zo is ze altijd te zien in het donker.

De Julius-K9 is in enorm veel kleuren en motieven te verkrijgen. Daarnaast in elke gewenste maat. Sophie draagt een S/Mini welke geschikt is voor honden van 7-15 kilo. Je kunt alles ook nog eens verstellen. Op de site kies je dus het gewicht van je hond en deze past perfect. Ik vind dit tuigje ideaal! Je hond wordt er rustiger door en het voelt ook nog eens beter aan voor je hond. Een beschermende harnas feitelijk.

Dé importeur van Nederland en Vlaanderen is K9 Shop. Alle soorten, kleuren en maten zijn hier verkrijgbaar. Niet alleen kun je hier terecht voor de tuigjes, ofwel IDC longwalk powertuigen van Julius-K9, ze hebben alle benodigdheden voor jouw lieve viervoeter. Momenteel hebben zijn ook de prachtige Black-Friday kortingen (van maar liefst 40% op een longwalk tuig).

Heb jij ook een tuigje voor je hond? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel is tot stand gekomen d.v.m. een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *