Randomly Fabulous juli 2022

Een nieuwe maand, een nieuw persoonlijk blogpost die ik, zoals je wellicht al hebt gezien, een beetje anders invul. Nog steeds dat persoonlijke tintje maar niet alleen koekeloeren wat ik heb uitgespookt maar leuke dingen die me blij maakte en in mijn ogen dus die Fabulous Feeling gaven. Leuke events, lekker eten (en dus boordevol tips) tezamen met girly giechelen om heerlijke TikTok’s of geïnspireerd raken door een mooie quote. Het is een terugblik op de vorige maand maar ook weer tips voor deze maand. Welke “bijzondere” dagen worden er gevierd deze maand en, aangezien ik in Antwerpen woon, to-do tips van deze maand. Niet teveel poespas en lekker comfortabel achterover leunen met een bak koffie of thee met natuurlijk dat lekker erbij: Randomly Fabulous juli 2022 – Ok, here we go!

Ik heb de afgelopen maand zo’m enorm toffe maand achter de rug dat dit best wel eens een wat langere editie zal worden. Ik ben 2 dagen naar Parijs geweest en ik heb een “Koninklijke” persreis naar Duitsland gemaakt. Daarnaast nog een paar heerlijke eet-reisjes in Nederland waar het draaide op de keuken van het Midden-Oosten en Valencia maar ook een toffe hotspot, of nu ja… hotspots, in een prachtige vernieuwde badplaats in Nederland. Uiteraard weer leuke nieuwe adresjes in Antwerpen en zoals bij de vorige edities weer TikTok-lol, nieuwtjes uit persland en een agenda van juli.

Sight seeing in Antwerpen (to-do-tip!)

Ik probeer elke maand iets te vermelden wat er nieuw of te doen is in Antwerpen, deze keer is het het Stadhuis aan de Grote Markt. Eindelijk uit de steigers en te bezoeken voor het publiek en leuk om te weten, het Antwerpse stadhuis is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast een bezoekje plegen (je kunt sowieso een kijkje nemen in de foyer) kun je natuurlijk ook terecht voor burgerzaken, Antwerpenaren kunnen hier weer trouwen. Ik mag dat dus feitelijk ook maar uhh.. doe me dan toch maar ergens tussen de olijfbomen in een Mediterraans land. Tevens bevind zich hier het kantoor van de burgemeester zelf; meneer Bart de Wever. Voor € 9,- kun je dit jaar nog een rondleiding van een uur volgen (te reserveren via de website) en vanaf volgend jaar zal de rondleiding weer in een ander jasje gestoken worden. Er zijn ook uitgebreidere rondleidingen echter is daar een redelijk lange wachtlijst voor. Je kunt wel snel terecht dus voor de rondleiding “eerste verdiep”.

TikTok made me do it…

Gezonde snack, Granola-banaan bars, Pindakaas bar, Glutenvrij snack, Keto snack, Lowcarb snack, Ruby chocolade, Snack met pindakaas, Glutenvrij tussendoortje, Gezond tussendoortje, Zelf granola repen maken, Hoe maak je granola repen, Gr'eat Granola, Energy reep maken, Gezonde energy bar, Gezonde energie reep,

Yesss… we have a winner! Ik heb het naar mijn wensen aangepast maar een recept dat echt gelukt is en nog echt lekker is! Een gezonde chewy granola bar! Recept komt van de week ook op de blog, het is simpel en snel klaar met maar een paar ingrediënten, kijk das effe handig he!

Nog steeds ook gefascineerd door haar-tutorials op TikTok en ja ik denk zowaar ‘s dat ik een goede hair-tutorial gevonden heb! Deze komt dan in de volgende editie. Ik heb niet erg veel meer uitgetest deze maand (geroosterde kikkererwten, krijgt nog een vervolg) maar ik ben wel zo hier en daar een paar leuke gerechtjes tegengekomen die ik dan wel weer met je ga delen.

De dag van…

Ik heb de mooiste/leukste er weer uitgepikt voor de komende maand:

 • 4 juli – The 4th of july. Ik ben en blijf een Amerikanofiel. Amerikanen houden van feestjes en vinden altijd wel een reden om iets uitbundig te vieren. Een dag dat ze helemaal uitpakken is the 4th of july ofwel Independance day. Ik zal ‘m daar graag nof eens willen meemaken.
 • 6 juli – Wereld Kusdag. Niets mooiers dan je liefde tonen toch? Of het nou je geliefde is (ok die verdient een ander soort zoen) of een dikke smakkerd aan je mams, paps, kind, bestie of je viervoeter is. Een hartverwarmende kus doet zoveel wonderen.
 • 7 juli – Dag van het sprookje. De fascinatie voor sprookjes begon bij mij al vroeg, ik blijf een echte fan! Ik denk dat het iets te maken heeft met het innerlijk kind en goed wint altijd.
 • 14 juli – Dag van het Texels schaap. En terecht dat daar ook een dag voor is. Mijn moeder heeft ook ‘s een mini schaapje uit Texel voor me meegenomen, ik heb ‘m nog steeds. Er gaat natuurlijk wel wat schuil achter deze dag, op het Waddeneiland vieren ze dan feest in Hoorn om precies te zijn. Je kunt o.a. leren schapenscheren, schapenmelken, een rondleiding door het Texelse schapenland en nog meer.
 • 25 juli – Roze maandag. Ik denk dat die niet veel uitleg meer nodig heeft 🙂
 • 29 juli – Dag van de tijger. Tijgers zijn een beschermd diersoort, in 2010 stond het ras op het punt van uitsterven. Stropers en jagers schoten ze voor hun huid, hun botten en voor de sport. Toch even een moment om bij stil te staan dat dit echt wordt tegengegaan.
 • 30 juli – Dag van de vriendschap. Sjaaa ook weinig uitleg nodig! Zeker een dag om er op uit te trekken met je vrienden/bestie(s).

Rondje Antwerpen

Zeg maar gerust een food-rondje Antwerpen. Er zijn wel weer wat leuke en nieuwe dingen te ontdekken maar die ga ik volgende keer met je delen. Voorlopig heel veel eten waarvan er zeer zeker nog een uitgebreider artikel gaat komen want alles was gewoon lekker! Van boven naar beneden en links naar rechts, komt ie:

 • Pizza bij de pop-up van Otomat Shack aan de Leopoldplaats (centrum).
 • Een Barry White en chocolade-banaancake bij Georges Espressobar (Eilandje).
 • Kip met groentjes in zwarte bonensaus bij Restaurant Canton (Zuid).
 • Pistache- en frambozenijs bij Gelato Giulliano (Zuid).
 • Spaanse Tapas bij Tio (Zuid).
 • Pasta met garnalen en spinazie bij Il Boccone (centrum).
 • Chardonay (en een diner) bij Fons (centrum).
 • Flatbread met met zwarte bonenpasta, cheddar, tomatensalsa, eitjes en avocado bij Barchel (centrum).
 • Rozeee! Lunch bij P.A.F. Antwerp (centrum). Heel eerlijk, eten is prima maar te prijzig helaas.. en dat komt niet alleen door de hoeveelheid. (hele lieve meiden maar teveel punten van kritiek dat ik niet snel zal terugkomen). Het interieur is wel echt een roze-hemel en je wilt het wel een keer gezien hebben.

Insta-finds

Weinig Insta-finds momenteel (ondanks de rampzalige algoritme) maar dit bloemen-pareltje vond ik wel.

Ik had er persoonlijk nog nooit van gehoord, ondanks dat ik de werken van Gaudi prachtig vind, deze “Casa Batlló” in Barcelona. Nu ga ik over 2 weken die kant op en er staat ook een dag Barcelona gepland. Jij snapt wel dat ik hier zeker naartoe moet!

Fabulous Food Feestjes

Ik heb wel wat food feestjes gehad zoals je kon zien en verderop nog kan vinden. Ik krijg heel vaak de opmerking “Jeetje Hei, ben jij altijd aan het eten ofzo?” en “Ben je nog niet dichtgegroeid?” #nevernoteating zeg maar. Uhmm ja en nee. Ik eet niet altijd, ik ben een lekkerbek en ik test toevallig veel uit. Ik ben zeker wel aangekomen maar dat heeft niet helemaal met de hoeveelheid te maken wat ik eet maar met een hele andere reden die ik nog met je zal delen. Tussendoor let ik op en beweeg ik. Ik ben nu echt bezig met de Keto en een stuk plantbased eetgewoonten. Tussendoor geniet ik dus volop, zoals deze Millefeuille va DelRey, zeg maar tompouce 2.0 en een soort cronut van Momade die ik even wil laten zien aan je (lol), 2 om te onthouden. Daarnaast nam ik deel aan een zomerse paddenstoelen challenge, de recepten vind je hier en hier, en de derde vind je op mijn Instagram (directe link), daar staat deze aardappel met romige gorgonzola-paddenstoel vulling. Heel spannend want deze week wordt de winnaar bekend gemaakt, er zijn zoveel zalige en mooie inzendingen! Check zeker de site van Oakfield Paddenstoelen.

City-trippennnn!

Zoals ik al aangaf, een paar fijne reisjes gemaakt. Parijs voor de uhh achtste(?) keer, komen nog twee verslagen van. Ik ging op werkelijk een prachtige persreis naar Fulda Duitsland. Een stukje Oranjeroute bomvol geschiedenis en prachtige paleizen (uiteraard ook lekker eten), hier komen ook twee verslagen van. Het restaurant en paleis wat je op deze foto en de hoofdfoto van dit artikel ziet is genomen op het prachtige landgoed “Schloss Fasanerie“.

Welke je nog voorbij zal gaan zien komen is het verslag van het Michelin sterren diner wat ik mocht proeven in Utrecht. Twee chefs van het restaurant Fierro uit Valencia waren overgekomen special ter promotie van duurzame gastronomie in Valencia. Uiteraard vertel ik meer over het mooie Valencia in dit artikel wat volgt.

Ik mocht naar Amsterdam voor een Israëlische food tour, aangezien Israël een heel jong land is heeft het geen echte eigen keuken maar is het een fushion van van alles, voornamelijk Midden-Oosten. Heerlijk vind ik dat, maak je mij erg blij mee! De tour werd verzorgt door Streat Bites en uiteraard het tourist bureau Israël. Verslag volgt.

Als laatste de foodietour in Nieuw Kijkduin. De badplaats is volledig vernieuwd en heeft een geweldige Food Court. Ook daar ga ik je snel alles over vertellen. Plan zeker deze zomer een dagje Den Haag / Nieuw Kijkduin in.

TikTok van de maand

Dit is toch wel de meeste coole flashmob die ik heb gezien… ik zeg dus weer: just wait for it! Nu ben ik echt wel een StarWars-fan en kan ik klassieke muziek bijzonder waarderen. In een jasje als deze.. echt WAUW! Volgens mij krijg je dan spontaan kippenvel!

Heb jij nog iets leuks gedaan de afgelopen maand en heb je leuke reisplannen in het vooruitzicht? Liefs Heidi

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *