Garnalen, zalm en parelcouscous taartje

Een van de gerechtjes die ik met de kerst maakte is dit feestelijk taartje. Eigenlijk heel simpel maar ziet er best fancy uit toch?! Nu zijn de feestdagen wel voorbij maar ik wilde ‘m toch delen (er komt nog 1 receptje ook aan die ik tevens met de kerst maakte) omdat er altijd wel een reden voor een feestje is. Wellicht voor een gezellig etentje met vrienden of familie, je tovert snel en iets leuks op tafel. Ik mocht door mijn werk even meelopen in de keuken van een bedrijf en met de chefkok daar. Hij (we, ik hielp mee) maakte dit met een tartaar van rauwe tonijn, ik koos voor een andere twist. Vandaag het recept voor: Garnalen, zalm en parelcouscous taartje. Ik maakte het af met een avocadocrème en radijsjes.

Wat heb je nodig voor dit garnalen, zalm en parelcouscous taartje

Voor 4 personen

  • 200 gram parelcouscous, ongekookt (ik gebruikte voor dit gerecht biologische couscous/fregola sarda van greenage.nl, ik koop deze eigenlijk altijd)
  • 140 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 4 – 6 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels dragon (gedroogd)
  • 2 theelepels dille (gedroogd)
  • 2 -3 eetlepels witte droge wijn
  • 1 komkommer
  • kleine radijsjes (4-8 stuks)
  • 1 avocado
  • halve limoen (of citroen)
  • theelepel (olijf)olie
  • peper en zout
  • kookring
  • een spuitzak

Garnalen, zalm en parelcouscous taartje

Biologische couscous, Feestdagen recept, Feestelijk recept, Kerstrecept, Makkelijk recept, Parelcouscous recept, Recept met Hollandse garnalen, Recept met parelcouscous, Variatie op garnalencocktail, Voorgerecht,

Aan de slag

Ik maakte dit gerecht met een kookring/uitsteker met uitdrukker. Een kookring als deze is eigenlijk altijd makkelijk om in huis te hebben voor als je een leuke presentatie aan je gerechten mee wilt maken, ik maakte bijvoorbeeld ook dit risotto kaastaartje ermee. Heb je een gewone uitsteker van met een diameter van 10 cm lukt het ook. Je kunt dan gewoon platdrukken met een lepel. Heb je geen van 2 dan kun je het ook serveren in kleine amuseglaasjes, ook superfeestelijk!

Ook makkelijk aan dit recept is dat je deels al de dag van tevoren kunt voorbereiden, je kunt namelijk al de couscous op voorhand bereiden.

  1. Kook de parelcouscous beetgaar, zoals beschreven op de verpakking. Spoel af met koud water en laat volledig afkoelen.
  2. Snijd de komkommer door de helft en snijd in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Met of zonder schil en zaadlijsten, aan jou de keuze.
  3. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
  4. Meng dit alles in een schaal, tezamen met de garnalen, de helft van de kruiden, (wil je meer kruiden gebruiken dan kan dat ook) en meng het met de helft van de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de parelcouscous met de andere helft van de mayonaise, de witte wijn en kruiden, breng wat extra op smaak met zout en peper.
  6. Schaaf plakken van de andere helft van de komkommer. Snijd ze door in de lengte en breedte, verwijder de zaadlijsten.
  7. Mocht je radijsjes hebben met het loof er nog aan snijd dan het loof eraf maar laat een klein stukje over van het loof. Het “staartje” kun je er wel af snijden. Snijden ze vervolgens in de lengte door de helft.
  8. Pureer de avocado met, het sap van de limoen, de olie eventueel wat mayonaise en maak op smaak met zout. Maak er een mooie gladde avocadocrème van.
  9. Leg de ring op een bord en schep er een laag in van de parelcouscous van ongeveer 2-3 centimeter. Druk aan met de uitdrukker.
  10. Vul vervolgens aan met een laag van de garnalen/zalm/komkommer mengsel en druk weer aan. Verwijder voorzichtig de ring.
  11. Maak nu rolletjes van de plakjes komkommer en leg ze op je taartje. Leg vervolgens decoratief de halve radijsjes erbij.
  12. Vul een spuitzak met de avocadocrème en knip en klein gaatje. Spuit kleine “hoopjes” op je taartjes.
  13. Je kunt ervoor kiezen op rondom nog wat extra avocadocrème te spuiten.
  14. Serveren en genieten!

Mocht je dit recept ook maken, tag me dan zeker om Instagram of laat een reactie achter! Liefs Heidi

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Disclaimer: Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *