Recept: Springrolls mihoen zalm garnalen

Vandaag heb ik mijn versie van een springroll gemaakt, deze verse Vietnamese verse loempia’s zijn zo enorm populair en natuurlijk niet voor niets! Door het gebruik van verse ingrediënten, weinig vet en ook nog ’s goede smaak passen ze perfect in de gezonde leefstijl! Lekker als lunch of ’s avonds met een licht soepje of ideaal voor het warme weer.  Je kunt er eindeloos mee variëren, veelal zie je ingrediënten als garnalen en koriander voorbij komen. In mijn recept komt geen koriander voor maar wel veel ander lekkers Recept: Springrolls mihoen zalm garnalen

Eerlijk gezegd at ik voor het eerst een springroll begin dit jaar bij een Vietnamees restaurant en ik vond ze echt meteen heerlijk! Er werd veel koriander gebruikt waar je echt van moet houden, ik hoor vaak dat mensen het naar zeepsop vinden smaken haha! Vandaag dus geen koriander, ik maak René daar niet echt blij mee. Vind je de smaak van koriander wel lekker dan zeg ik, gewoon toevoegen! Deze springrolls gaan ook goed samen met een smaakvolle Pho soep. Hier ga ik zeker nog een recept van met jullie delen. Ik ben inmiddels echt fan van de Vietnamese keuken!

Recept Springrolls mihoen zalm garnalen zonder koriander

Wat heb je nodig voor 4-6 springrolls

  • 4 tot 6 vellen rijstpapier
  • 1 bakje party garnalen (100 gram)
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 1/3 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 lente/bos uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram mihoen
  • sesamzaadjes
  • sesamolie
  • sap van een citroen
  • klein stukje gember
  • oestersaus (of soyasaus)
  • olie om in te bakken.

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de mihoen gaar. Ga in de de tussentijd met de volgende stappen verder.
  2. Snijd de lente uitjes in ringen. Marineer de garnalen tezamen met de lente uitjes met een klein beetje geraspte gember, een beetje citroensap, sesamzaadjes, eetlepel sesamolie, de knoflook en wat peper en zout.
  3. Snijd de rode ui in ringen, de komkommer en gerookte zalm in kleine blokjes.
  4. Fruit de rode ui met een klein beetje olie.
  5. Voeg vervolgens je gemarineerde garnalen aan de rode ui toe en laat het heel even doorbakken, hoeft maar een paar minuutjes.
  6. Laat in de tussentijd het rijstpapier wellen in warm water en uitlekken op een schone theedoek. Voeg de gekookte mihoen en de garnalenmix toe aan de mihoen, dit mag lauwwarm zijn.
  7. Leg een vel op een bord, decoreer wat van de mix in het midden, niet teveel anders kun je ze niet meer vouwen. Vouw eerst 1 kant over het midden, duw een beetje aan, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol ‘m dan verder. Je moet er even een handigheidje in krijgen maar het hoeft natuurlijk niet supernetjes te zijn, de smaak is toch al heerlijk!
  8. Maak een sausje van oestersaus (of soyasaus, net wat je lekker vind) en wat citroensap. Sprenkel het over de springrolls en serveren maar. Zet nog wat van de saus in een schaaltje op tafel.

Eet smakelijk!

Ook een lekker makkelijk gerecht met zalm: bagel met zalm en grapefruit salsa.

Heb jij nog leuke variaties voor de vulling van een springroll?

Liefs Heidi

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 − 21 =


CommentLuv badge