Tiramisu met Amarula Ethiopian Coffee

Tiramisu, één van de lekkerste desserts die er zijn als je het mij vraagt. Deze Italiaanse klassieker doet het altijd goed en is in zoveel verschillende manieren te variëren. Ik stopte ‘m een een ander klein jasje, namelijk met de nieuwe likeurdrank van Amarula. Zo leuk om ‘m apart in schaaltjes te serveren en daarom maakte ik speciaal lange vinger bischuit in ronde vorm zodat het precies in je schaaltje past! Tiramisu met Amarula Ethiopian Coffee

Wat heb je nodig voor de tiramisu

Voor circa 6 personen

  • 150 ml Amarula Ethiopian Coffee (cream likeur)
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 400 gram mascarpone
  • 150 gram suiker
  • 200 gram lange vingers biscuit (ofwel boudoirs of Savoiardi), mijn recept staat hieronder. Je kunt natuurlijk ook lange vingers in de winkel kopen.
  • optioneel: cacaopoeder als garnering

Aan de slag

  1. Mix de eiwitten in een vetvrije kom half stijf. Voeg dan de helft van het suiker toe en mix tot mooie stijve pieken.
  2. Mix de eierdooiers met de andere helft van het suiker in een aparte kom tot een mooi romig en schuimende tekstuur.
  3. Maak de mascarpone wat los en sla vervolgens de eiwitten en eigeel luchtig door de mascarpone.
  4. Doop de biscuit in de Amarula (voor een paar seconden aan beide zijden) en leg je biscuit op de bodem van je schaaltjes. Giet er nog 1 theelepeltje Amarula overheen (per schaaltje).
  5. Smeer een laag van je opgeklopte mix overheen en vervolg met stap 4. Smeer als laatste nog 1 laag van je mix. Optioneel een beetje cacaopoeder erover strooien.

Doordat de eigengemaakte biscuit iets zachter is van structuur, neem het sneller vocht op. Je kunt dit dus zeker een paar uur voor serveren maken echter het lekkerste is de dag ervoor zodat alle smaken goed zijn opgenomen.

Uiteraard kun je dit ook in een grote schaal maken met gewone lange vingers. Staat ook leuk op de kersttafel.

Recept tiramisu, Amarula Ethiopian coffee, Alternatief recept tiramisu, Zelf tiramisu maken, Kerstrecept, Kerstdessert,

Wat heb je nodig voor het lange vinger biscuit

  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 90 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 75 gram bloem
  • 15 gram maizena
  • extra fijne suiker om te bestrooien

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  2. Mix de eiwitten met het snufje zout in een vetvrije kom half stijf. Voeg dan de helft van het suiker toe en mix tot mooie stijve pieken.
  3. Mix de eierdooiers met de andere helft van het suiker in een aparte kom tot een mooi romig en schuimende tekstuur.
  4. Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
  5. Zeef de bloem en de maizena in boven de luchtige massa en spatel het door elkaar.
  6. Stop het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede en spuit rondjes van ongeveer 6 en 8 cm (diameter) op je bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, het biscuit rijst nog.
  7. Bestrooi wat fijne suiker over de bischuit met een theezeefje) en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
  8. Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten. Je ziet het snel genoeg, ik moest het in ieder geval wel doen maar dit omdat ik een moeilijke oven heb.

De structuur lijkt heel erg op een brosse eierkoek.

Recept tiramisu, Amarula Ethiopian coffee, Alternatief recept tiramisu, Zelf tiramisu maken, Kerstrecept, Kerstdessert,

Ook lekker, naast je dessert nog een koffietje en een extra glaasje Amarula Ethiopian Coffee erbij. Als je fan van romige koffielikeurtjes bent (zoals bijvoorbeeld Baileys) dan vind je dit ook lekker! Het heeft net iets meer bite. Binnenkort is deze nieuwe variant verkrijgbaar.

De Ethiopische koffiebonen zijn toegevoegd aan het marulafruit en vormen samen een goede match. Deze nieuwe variant van de likeur heeft een subtiele mokka- en chocoladesmaak, die je goed proeft wanneer je de Amarula gekoeld drinkt met ijs of eventueel een scheutje toevoegt aan een kop koffie of espresso. De smaak van de donkerbruine Amarula Ethiopian Coffee doet je misschien zelfs denken aan een romige toffee.

Wat is jouw favoriete (kerst)dessert? Liefs Heidi

Ik kreeg deze fles opgestuurd ten behoeve van een review, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
10 + 16 =


CommentLuv badge