Recept Kokosbrood

Fruitbrood, om het zo maar te zeggen, daar ben ik zwaar fan van! Het is zo makkelijk om te maken, binnen 15-20 minuten staat zo’n heerlijke “cake” in de oven. Er gaan hier wekelijks een paar bananenbroden doorheen maar vandaag ‘s iets anders. Ik ben ook nog ‘s dol op kokos dus een recept als deze moest er een keer van komen. Ik kijk graag naar chefs/foodbloggers over de hele wereld en ik werd dan ook weer geïnspireerd door een aantal van mijn favoriete kanalen. Ik maakte mijn eigen versie van dit zachte en lekkere recept. Ik maakte deze kokosbrood gluten- en lactosevrij echter kun je het recept gewoon naar jouw wensen aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor speltbloem, plantaardige boter of roomboter, aan jou de keus. Smullen zul je zeker doen!

Wat heb je nodig

  • 100 ml plantaardige olie (of gesmolten boter afgekoeld tot kamertemperatuur)
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 300 ml/gram ongezoete kokosmelk
  • 1,5 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 150 gram ruwe rietsuiker
  • 325 gram (glutenvrije) bloem
  • 10 gram (2,5 theelepel) bakpoeder
  • 1/4 theelepel natuurzout
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 110 gram ongezoete gedroogde kokosnoot (fijn gemalen)
  • optioneel als garnering: 20 gram ongezoete gedroogde kokosnootchips
Recept kokosbrood, Kokoscake, Glutenvrij, Lactosevrij

Aan de slag

  1. Verwarm je oven voor 180 ºC en plaats het ovenrek in het midden van de oven. 
  2. Vet je cakevorm in en besprenkel met een laagje bloem.
  3. Roer of klop in een grote kom de eieren, gesmolten boter, melk en vanille-extract door elkaar. Klop de suiker erdoor tot deze volledig is opgenomen.
  4. Roer of klop in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout, gemalen kaneel en gedroogde kokosnoot door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan het droge bloemmengsel. Roer tot net gemixt is. 
  5. Giet je beslag in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel of een spatel. 
  6. Optioneel: Bestrooi de bovenkant van het beslag met ongezoete gedroogde kokosnootchips.
  7. Bak je kokosbrood af in ongeveer 60 minuten en laat ‘m vervolgens voor 15 minuten afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt.

Mocht je mijn recept ook maken dan vind ik het altijd heel leuk dat je me laat weten wat je er van vindt. Deel je het op social media dan mag je me altijd taggen :-). Enjoy en liefs Heidi

Suikermaiscake, maiscake, glutenvrije recepen, braziliaanse recepten, zoete maiscake, maisbrood, bolo de fubá

Ook lekker en exotisch is deze Braziliaanse suikermaiscake (met een vleugje kokos). Ben je een echte kokoslover dan vind je misschien de Hawaiiaanse kokossnack “Haupia” ook lekker.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 346 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
27 ⁄ 9 =


CommentLuv badge