7x Toffe koffiebars in Antwerpen

Ik test maar al te graag leuke plekjes én lekkere koffietjes uit! Vaak MOET er dan ook iets te snacken bij en kies ik graag voor een (huis)gemaakt gebakje/taartje. Ik Antwerpen zijn er uiteraard heel veel van die gezellige koffiezaakjes te vinden waar je veelal ook lekker kunt eten maar ik ga deze keer voor plekjes die ook echt bekend staan om de geweldige bruine smakelijke drank of een ander lekker warm drankje (want een kruidige chai maak je mij ook gelukkig mee! Dus vandaag 7x Toffe koffiebars in Antwerpen (en lekkers!).

Bij een aantal ben ik al meerdere keren geweest (en ook andere items op de kaart geprobeerd). Ook al hebben we al geluncht, na een shopsessie gaat er een lekker koffietje of andere verfrissing nog wel en en ja, doe ‘s gek, die bananenbroo of perentaartje van het huis ook wel. Of we meeten ergens voor koffie en bedenken ons dat die zoete lekkernij er ook wel in gaat. Qua prijs ligt het vaak zo tussen de 6 en 10 euro voor koffie plus lekkers (€/€€). Door heel de stad heen heb ik weer verzameld en dat zal ik ook blijven doen, in de toekomst komen er zeker meer aan én weer een paar goede restaurants waar je kunt brunchen, lunchen en/of dineren in Antwerpen. Onderaan heb ik de linkjes naar 3 artikelen met heel veel tips!

Me & My Monkey

In het centrum, vlakbij de Vrijdagmarkt kun je genieten van een heerlijke koffie en huisgemaakt gebak bij Me & My Monkey. Je kunt er niet alleen terecht voor dat heerlijks maar dit koffiehuis is ook een platenzaak! Ik zat heerlijk op het terras te genieten in de zon van een “honeymoon” latte en een rabarber crumble taartje dus heb weinig mee gekregen van de platen (tot 2x aan toe) maar het is wel een leuke mix! Door de stad heen zijn er meer van dit soort koffiezaakjes die meerdere diensten aanbieden. Fijne en lieve bediening in een ongedwongen sfeer met een ouderwets tintje!

Je vindt Me & My Monkey aan de Oever 18, check de Facebookpagina voor meer informatie.

Georges Espressobar

Op het Eilandje aan de Londenstraat vindt je een tal van leuke zaakjes. Ik kom graag in dit stukje omdat het rustig is en niet echt toeristisch. Nu ben ik wel van mening dat wanneer je Antwerpen bezoekt, zeker ‘t Zuid en het Eilandje moet bezoeken (en de Meir een beetje laat voor wat het is). Alles is zo gemakkelijk te voet te doen en daardoor ontdek je ook de leukste straatjes en zaakjes. Zo ook Georges Espressobar! Ik ben hier al een paar keer geweest en telkens weer kon ik genieten in de zon. Een vers taartje (ik had een bananentaart met chocoolade) en een goede cappuccino of welke ik ook lekker vind is de “Barry White” dat is een kleine flat white. Fijne sfeer, ook weer heel vriendelijke personeel. Je kunt hier met Payconic of cash betalen (dus niet pinnen/bancontact).

Je vindt Georges Espressobar aan de Londenstraat 27, check de Facebookpagina voor meer informatie.

Caffénation (centrum)

Ik denk dat dit wel een hele bekende koffiebar is in Antwerpen, je heb twee vestigingen van Caffénation centrum en PAKT (staat verderop in de lijst), dan is er Koco aan de Volksstraat en er zelfs een vestiging in Amsterdam! Ik ga graag naar de locatie in het centrum voor de Ginger Spice Latte, soms ga ik er even zitten of ik neem ‘m voor to-go en een lekkere croissant erbij. Het bananenbrood is echt een dikke aanrader net als deze latte (die serveren ze weer niet bij de vestiging PAKT). Ze hebben zelfs hun eigen koffiecollectie (bonen en capsules).

Je vindt Caffénation “centrum” aan de Mechelsesteenweg 16, check de website voor meer informatie.

ToiToiToi

Houd je van een lekkere Matcha Latte dan kun je hier ook terecht maar voor een lekkere koffie en een kunstzinnig heerlijk perentaartje! Dubbel genieten noemen we dat! Ik had al ‘s eerder over dit fijne plekje geschreven, dat je er ook terecht kunt voor een lekkere lunch, deze keer ging ik weer voor koffie. Mooie latte-art, goed van smaak en dat taartje he.. ToiToiToi is te vinden vlakbij het historisch centrum, richting het Eilandje. Sowieso vind ik dit een heerlijk straatje om te wandelen. Zoals elk plekje wat ik benoem, cosy, vriendelijk personeel en allen hebben een terras. Zondag zijn ze ook open!

Je vindt ToiToiToi aan de Lange Koepoortstraat 42, check de website voor meer informatie.

Kornél

Vlakbij de stadbrouwerij van De Koninck bieren kun je terecht voor een huisgemaakt taartje én natuurlijk weer die goede bak bruine tongstrelende drank. Een appelkruimeltaart of ander lekkers met een koffietje, latte of cappuccino. Ik moet hier zo aan “vroeger” denken. De gebaksbordjes van mijn oma, de sanseveria’s voor het raam en andere ouderwetse planten in verschillende potjes die ik een paar jaar geleden nog uit oma de kast trok. En toch heeft het juist weer iets heel hips. Kwaliteit staat voorop en dat proef en voel je!

Je vindt Kornél aan de Sint-Lambertusstraat 1, check de website voor meer informatie.

Belga & Co

Als je je dan toch waagt aan de Meir, wandel dan het zijstraatje in waar je Belga & Co vindt. Echt dat huiskamer gevoel met een, deze keer, goede ijskoude Chai Latte en een stuk wortelcake. Een ruime zaak waar je ook kunt lunchen en de hondjes ook binnen welkom zijn (er zijn gelukkig veel zaakjes waar dit het geval is in Antwerpen). Je zult totaal niet verwachten dat je dit zo vlakbij het drukke Meir aantreft. Shoppen en even een koffietje tussendoor? Plof hier zeker neer!

Je vindt Belga & Co aan de Lange Klarenstraat 14, check de website voor meer informatie.

Caffénation Pakt

Ik had het eerder in dit artikel benoemd, je wilt wanneer je PAKT bezoekt zeker ook naar het gezellige Caffénation voor een goede koffie en weer dat lekkers. Blueberry- en Bananacake… ik word er altijd blij van! Hier dus geen Ginger Spice maar wel lekkers koffie’s en een warme kruidige Chai Latte. Ik ben dol op het PAKT, ik kom hier graag! Altijd super relaxed en gezellig! Het terras is hier ook erg groot! Wil je wat eten, ga dan zeker ‘s langs bij Standard Pizza of Racine.

Je vindt Caffénation “PAKT” aan de Lamorinierestraat 161, check de website voor meer informatie.

In dit artikel geef ik je 5 tips waar je kunt lunchen (en veelal terecht kunt voor ontbijt/brunch). De leukste hotspots door de stad heen.

In dit artikel geef ik je maar liefst 15 tips over eetadresje door de stad heen. Van Aziatisch tot pizza, pasta en natuurlijk zo’n lekker typisch Vlaams maaltje.

Murni Antwerpen Zuid

In dit artikel geef ik je 5 tips voor voor heerlijke adresjes door de stad heen, waar je kunt brunchen, lunchen en zelfs ontbijten. Een aanrader is zeker het Marokkaanse Salt & Mint.

Nog meer tips over Antwerpen? Check dan mijn pagina met alle uitjes! Liefs Heidi

(Visited 158 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *