Zelf maken: Amerikaanse Coleslaw

Ik kan deze koolsalade wel elke dag en overal bij eten. Echt een klassiek bijgerecht die toch wel als typisch Amerikaans wordt beschouwd. Ik denk dat ik ‘m daar ook voor het eerst at. Tijdens een vakantie in Atlanta en Florida ging ik regelmatig de Walmart in om verse coleslaw te halen. Na 3 dagen wist de dame die de bakjes schepte al mijn vaste bestelling haha! Ik heb ‘m nooit eerder op de blog gezet en daar is het nu toch wel tijd voor! Je kunt best wel variรซren en met deze salade. De basis blijft vaak wel hetzelfde. Ik maakte ‘m wat sweet/savory door er appel en rozijnen aan toe te voegen. Bij deze mijn recept! Zelf maken: Amerikaanse Coleslaw

Kauwen geblazen op die rauwe gezonde groentjes. Het maakt het ook nog ‘s een gezonde salade (ok die mayo is misschien iets minder maar als je ‘m zelf maakt is het nog ff beter). Eet de regenboog zeggen ze weleens en dat klopt met deze kleurige koolsla. Ik heb juist gekozen voor 2 verschillende soorten. Je kunt ook spitskool gebruiken echter gebruikte ik rode en witte kool. Het is supergoed om rauwkost naast elke maaltijd te eten en ook al lukt dat vaak niet dan is coleslaw wel een uitkomst.

Mijn tip: maak lekker veel want het is best een paar daagjes nog knapperig en lekker. Je kunt er voor kiezen om alles zelf fijn te snijden of in een foodprocessor fijn te malen/snijden. Ik koos voor nu om lekker alles te snijden. Aangezien een kool echt wel groot is kun je er meerdere keren een salade mee maken of lekker grillen in de oven, stomen/koken of een zuurkool mee maken. Ik zal zeker nog ‘s een recept maken hoe je het gemakkelijk fermenteert. Wil je wat pit? Je kunt ‘m altijd wat extra smaak mee geven met bijvoorbeeld een lekkere gefermenteerde hete saus!

Wat heb je nodig

 • 250 gram wortel
 • 250 gram witte kool
 • 500 gram rode kool
 • 2 lente-uitjes
 • 1 fris zoete appel
 • 50 gram rozijnen
 • 100 gram mayonaise
 • 3 eetlepels (appel)azijn
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper en (natuur)zout om om smaak te brengen.

Aan de slag

 1. Snijd de koolsoorten in fijne reepjes/stukjes.
 2. Rasp de wortelen, indien je biologische wortelen gebruikt hoe je ze juist niet te schillen, zo blijven de voedingstoffen meer behouden.
 3. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in fijne blokjes.
 4. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes.
 5. Meng de mayonaise, azijn en olie met elkaar.
 6. Voeg alle groenten in een grote kom en meng de dressing erdoorheen.
 7. Breng om smaak met zout en peper.
 8. Maak en een paar uur of een dag van te voren en genieten maar!

Ben jij ook zo’n fan van gezonde coleslaw? En heb je nog leuke varianten? Liefs Heidi

Mediterraanse pastasalade

Ook lekker: deze gezonde Mediterraanse salade met of deze gezonde bietensalade met linzen en geitenkaas.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *